06/03/2007

Primeur van ING Car Lease Nederland : CO2-compensatie tegen broeikaseffect

Terug naar artikeloverzicht

ING Car Lease biedt haar klanten diverse producten die een sterke reductie van de uitstoot van CO2 mogelijk maken. Hiermee beantwoordt ING Car Lease aan de toenemende wens van bedrijven om duurzamer en milieuvriendelijker te ondernemen. Als eerste leasemaatschappij in Nederland biedt ING Car Lease al haar klanten de mogelijkheid om de CO2-uitstoot te compenseren met een investering in bomenaanplant of andere duurzame projecten.

Een gemiddelde auto stoot jaarlijks 6.000 kg CO2 uit. Om dit te compenseren berekent ING Car Lease de hoeveelheid CO2 die tijdens de looptijd van een contract wordt uitgestoten. Deze uitstoot wordt gecompenseerd door de aankoop van zogeheten 'CO2-credits'. Deze credits vertegenwoordigen diverse door de Klimaat Neutraal Groep geselecteerde klimaatprojecten die zowel aan een lagere CO2-uitstoot wereldwijd bijdragen, als aan de opname van CO2 uit de atmosfeer. De bijdrage van de klant hiervoor bedraagt gemiddeld 5 euro per auto per maand. Hiermee draagt de leaserijder actief bij aan een schoner milieu en rijdt hij of zij 'klimaatneutraal'.

Onafhankelijke toetsing

Met dit CO2-compensatieproduct biedt ING Car Lease de klant een kwalitatief hoogwaardig product dat door onafhankelijke instanties wordt getoetst. De duurzame projecten worden door het internationale certificering- en verificatiebureau SGS gecertificeerd en gecontroleerd of ze ook daadwerkelijk CO2 hebben gecompenseerd. Daarnaast controleert PricewaterhouseCoopers jaarlijks niet alleen de juistheid van de door ING Car Lease gehanteerde gegevens, maar ook het administratieproces en of door ING Car Lease de werkelijke hoeveelheid CO2uitstoot wordt gecompenseerd. Hiervan wordt jaarlijks een 'Assurance Rapport' opgesteld dat op de website van ING Car Lease wordt gepubliceerd. Hiermee heeft de klant de garantie dat hij of zij met de investering van gemiddeld 5 euro extra per maand daadwerkelijk klimaatneutraal rijdt.

Bron :  ING Car Lease Nederland

__________________________

Extra info :

Informatieleaflet : Klimaatneutraal met ING Car Lease