26/02/2024

Premie zero-emissiewagens: aanvraag vervolledigen mogelijk vanaf maandag 26 februari

elektrische_voertuigen
Terug naar artikeloverzicht

Op maandag 26 februari 2024 om 13 uur wordt de tweede stap van de premie-aanvraag voor zero-emissiewagens opengezet. Nadat je je sinds 12 februari al kan aanmelden, kan je nu ook je dossier vervolledigen met het inschrijvingsbewijs van het voertuig.

Aanvraag in 2 stappen

1. De aanmelding

Om in aanmerking te komen voor de premie meld je je binnen de 90 dagen na de ondertekening van de verkoopovereenkomst van het voertuig aan via de webapplicatie van de Vlaamse Overheid. Voertuigen die besteld zijn vóór de datum van de bekendmaking van het besluit in het Belgisch Staatsblad op 20 februari 2024 en na 25 september 2023, kunnen de aanmelding doen tot 90 dagen die volgen op de bekendmaking. Concreet kan dat dus tot en met 20 mei 2024.

2. De inschrijving

In de tweede stap kan je je aanvraag vervolledigen. Binnen de 90 dagen na de inschrijving van het voertuig bij de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) bezorg je de volgende documenten als bewijs dat aan alle voorwaarden is voldaan:

  • een kopie van de factuur en het betalingsbewijs (of de betalingsbewijzen)
  • een kopie van het inschrijvingsbewijs van het voertuig op naam van de aanvrager, met het chassisnummer.

Na nazicht van het volledige dossier word je geïnformeerd of je dossier al dan niet goedgekeurd is. Bij goedkeuring wordt de premie uitbetaald.

Meer informatie