25/11/2008

Power-Link launcht!

Terug naar artikeloverzicht

Donderdag 27 november 2008 launcht Power-Link als West-Vlaams kennisplatform voor duurzame en hernieuwbare energie in het incubatorgebouw Greenbridge op het Oostendse wetenschapspark van de Universiteit Gent, in een verregaande samenwerking met de POM West-Vlaanderen en VITO. Met ca. 400 inschrijvingen bewijst het energiecompetentiecentrum van de Universiteit Gent en haar hogeschoolpartners niet enkel de nood aan een dynamisch en interactief kennisplatform, maar ook de kracht die uitstraalt van een collectieve aanpak van clean tech actoren in de kennis-, beleids- en vooral bedrijfswereld. Een kracht die door de Europese, Vlaamse en Provinciale overheid medio 2008 werd ingezien en sterk werd ondersteund via Efro-, Hermes- en West-Vlaamse cofinanciering van het competentiecentrum.

Horen, zien en den

De launch is een samenspel van technologie en business, met een knipoog naar het Vlaamse energiebeleid. Het clean tech seminarie brengt een boeiende en interactieve discussie tussen Vlaamse professionals over actuele thema's zoals energieclusters, power grids, waterstof, duurzaam bouwen, de energie-economie en uiteraard het bio-energievraagstuk.

Vanaf de pauze rond 15u30 is eveneens de new tech energiebeurs te bezoeken: de KMO beurs telt maar liefst 21 standen en is uitgebreid met een hal waarin green tech onderzoekers en business partners zich voorstellen. Doorlopend zijn er high tech demonstraties van energietechnieken en -transporten op de parking van de Greenbridge incubator: tientallen commercile en prototype voertuigen met een energie-attractief profiel staan getaleerd, naast een mobiel waterstoftank-station en kleinschalige installaties van duurzame energie.

De beurs en demo's blijven doorlopend te bezichtigen tot 21u. Tussendoor krijgen de deelnemers ook de mogelijkheid om met de Hydrabus de biostoomcentrale van Electrawinds te bezoeken of om een korte voorstelling van de nieuwste LED verlichting door Axioma bij te wonen. Als sublieme afsluiter van het event verrast Herr Seele de aanwezigen met een ludieke visie op duurzame en hernieuwbare energie.

Bron : www.Power-Link.be