27/06/2008

Power-Link als bakermat voor duurzame en hernieuwbare energie

Terug naar artikeloverzicht

Het energiekennisplatform Power-Link is een recent, gezamenlijk initiatief van AG Haven Oostende en de Universiteit Gent, gehuisvest in de Greenbridge incubator op het Oostendse wetenschapspark van UGent. Anno 2008 wordt Power-Link aangestuurd door een uitgebreid wetenschappelijk comit van energiedeskundigen uit diverse faculteiten van de Gentse universiteit, aangerijkt met experten uit haar geassocieerde en gecopteerde hogescholen. Regionale industrile spelers en professionele actoren op vlak van duurzame en hernieuwbare energie verruimen het kennisveld van het platform.

Als competentiecentrum wil Power-Link samen met haar hogeschoolpartners uitgroeien tot een West-Vlaams informatie- en technologieplatform inzake duurzame en hernieuwbare energie (DHE) en sensibiliseert het tot rationeel, reductief en alternatief energiegebruik. Daarvoor krijgt het vanaf nu de steun van Europa, Vlaanderen en de Provincie West-Vlaanderen. Als netwerkpartner speelt het DHE-platform in op het actuele, innovatieve en creatieve karakter van de nieuwe productie- en consumptie-energiemarkt en creert zo een onderzoeksplatform met een eigen high tech omgeving, met name het Greenbridge wetenschapspark.

Op de Greenbridge site plant Power-Link een groots launch event in samenwerking met de POM West-Vlaanderen, VITO en Unizo. In de namiddag en vooravond van 27 november wordt een seminarie rond DHE innovatie georganiseerd, naast een KMO-beurs en demonstraties van duurzame energietechieken en -transporten.

Greenbridge
Greenbridge is het West-Vlaamse wetenschapspark van de Universiteit Gent, gelegen in de achterhaven van Oostende. Het huisvest de gelijknamige Greenbridge incubator, opgericht door de Universiteit Gent, POM West-Vlaanderen, de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende, AG Haven Oostende (voorheen NV Plassendale) en, sinds 2007, ook ADMB. 

Het wetenschapspark Greenbridge richt zich naar startende en doorgroeiende bedrijven met focus op nieuwe energietechnologien. Met name het incubatie- en innovatiecentrum biedt professionele ondersteuning aan alle uitdagingen waarmee jonge bedrijven -en hightech start-ups in het bijzonder- te maken krijgen. In synergie met het energiekennisplatform Power-Link, gevestigd in de incubator, geldt Greenbridge als broedplaats voor de industrieel-technologische energie-economie n als bedrijventerrein dat alternatieve energietoepassingen implementeert en demonstreert. Concrete onderzoeks- en investeringsprojecten omvatten bv. plasmatechnologie, H2 als transportbrandstof of als injectie voor brandstofcellen, netkoppeling- en gridonderzoek, etc.

Bron : Persberichten Universiteit Gent


Extra info :

www.Power-Link.be
www.Greenbridge.be