26/08/2010

Passive House-salon 2010 : alles wat u wou weten over de passief- en lage-energiewoning

Terug naar artikeloverzicht

U bent architect, ingenieur, installateur, u werkt op een studiebureau of staat aan het hoofd van een openbare instelling en u bent op zoek naar informatie over passiefbouw? Afspraak dan van vrijdag 10 tot zondag 12 september 2010 op het Passive House-salon, dat zijn deuren opent in Thurn & Taxis in Brussel. Vrijdag 10 september is voorbehouden voor de professionelen. Tijdens het weekend wordt het salon voor het grote publiek opengesteld.

Wat is een passiefhuis? Wat is een (zeer-)lage-energiewoning? Is het er even comfortabel en op dezelfde manier wonen als in een klassiek huis? Kan u er gezonder en spaarzamer wonen? Hoe kunt u uw huis beter isoleren, verluchten, lucht- en waterdicht maken? Antwoorden krijgt u op het Salon waar u bovendien gratis lezingen kan bijwonen over onderwerpen zoals passiefschrijnwerkerij, ventilatie, verwarming en de certificering van passiefhuizen. Het publiek kan eveneens zijn vragen over het wooncomfort aan een omvangrijk panel van passiefhuisbewoners stellen.

Aan de stand van Leefmilieu Brussel kan het grote publiek enkele panelen bezichtigen van de mobiele tentoonstelling over de « Voorbeeldgebouwen »-methode die sinds 2007 in Brussel uitgewerkt wordt. Men kan er ook tal van publicaties over energie en ecoconstructie inkijken.

Meer info op de website www.passivehouse.be.