14/10/2005

Overdracht MBO betreffende de vermindering van de SO2- en NOX-emissies afkomstig van installaties van elektriciteitsproducenten

Terug naar artikeloverzicht

Vlaamse Regering in kort bestek - 14 oktober 2005

Op voorstel van Vlaams minister Kris PEETERS:

Op 12 april 2004 werd tussen het Vlaamse Gewest en de vzw Beroepsfederatie van de Elektriciteitssector (BFE) een milieubeleidsovereenkomst (MBO) getekend 'betreffende de vermindering van de SO2- en NOX-emissies afkomstig van installaties van elektriciteitsproducenten'. De MBO trad in werking op 1 januari 2005 voor een duur van 5 jaar. De MBO werd afgesloten met de BFE in haar hoedanigheid van 'representatieve organisatie voor de elektriciteits- bedrijven in Vlaanderen'. Door de reorganisatie van de beroepsfederaties van de elektriciteits- en de gassector in Belgi werd de BFE ontbonden en werd onder meer een nieuwe federatie, Federatie van de Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven vzw (FEBEG), opgericht.
De nieuwe federatie FEBEG, die zowel de producenten als de leveranciers van elektriciteit en gas groepeert, is bereid om de naleving van de MBO voort te zetten. De Vlaamse Regering verleent daarom haar goedkeuring aan de overdracht van de MBO van de BFE aan de FEBEG.

Bron : Persdienst Vlaamse regering

__________________________________

Extra info :