19/11/2009

Oproep Fonds Duurzaam Afval- en Energiebeheer

Terug naar artikeloverzicht

Het Fonds Duurzaam Afval- en Energiebeheer wil duurzame en innovatieve projecten rond afval- en energiebeheer in het Vlaams Gewest ondersteunen. Vanaf dit jaar maken ook lokale projecten een kans.

Het Fonds Duurzaam Afval- en Energiebeheer wil duurzame en innovatieve projecten rond afval- en energiebeheer in het Vlaams Gewest ondersteunen. Vanaf dit jaar maken ook lokale projecten een kans.

 

Het Fonds werd opgericht door Indaver nv, Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw en het Actiecomit ter beveiliging van het Leefmilieu op de Linkeroever en in het Waasland (Abllo vzw) en wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

 

De voorbije drie jaar verleende het Fonds financile ondersteuning aan een brede waaier van initiatieven voor een totaalbedrag van bijna 380.000 euro.

 

Een vierde projectoproep wordt nu gelanceerd. De oproep richt zich op projecten die een aantoonbaar, blijvend milieurendement inzake energie- en/of afvalbeheer beogen. Voorkeur gaat daarenboven uit naar projecten die vernieuwend zijn, een multiplicatoreffect hebben en totstandkomen in een innovatief partnerschap

 

De oproep richt zich dit jaar op twee categorien van projecten: projecten met een focus ruimer dan het lokale vlak kunnen een steun van maximaal 25.000 euro per project ontvangen, projecten met een lokale focus ontvangen 2.500 euro per project. Voor deze laatste categorie zijn mogelijke indieners verenigingen, milieuraden, jeugdbewegingen, scholen, instellingen.... die lokaal een concrete, duurzame actie voorzien die leidt tot minder afval en/of energie.

In het totaal is 150.000 euro beschikbaar.

Kandidaturen kunnen worden ingediend tot 15 februari 2010. De specifieke selectiecriteria per categorie vindt u op de website van de Koning Boudewijnstichting www.kbs-frb.be of via het contactcentrum op 070-23 30 65.

Informatiefolder oproep 2010

 

Bron: Fonds voor Duurzaam afval- en energiebeheer