16/11/2022

Openbaar onderzoek van 1 december 2022 tot en met 1 maart 2023 over het ontwerp plan-MER en het ontwerp van Beleidsplan Ruimte Vlaams-Brabant

natuur_veld.jpg
Terug naar artikeloverzicht

Met de opmaak van een Beleidsplan Ruimte wil de provincie Vlaams-Brabant de hoofdlijnen voor het ruimtelijk beleid binnen de provincie opnieuw uitzetten.  Het Provinciaal Beleidsplan Ruimte Vlaams-Brabant moet het bestaande en nog geldende Ruimtelijk Structuurplan Vlaams-Brabant vervangen. Meer informatie kan u hierover vinden op www.ruimtevoorvlaamsbrabant.be.

Voor het Beleidsplan Ruimte Vlaams-Brabant kan worden goedgekeurd, moet een plan-milieueffectrapportage (plan-MER) uitgevoerd worden. Daarin worden de effecten van dit beleidsplan op het leefmilieu en de omgeving onderzocht.

Van 1 december 2022 tot en met 1 maart 2023 wordt een openbaar onderzoek over het ontwerp van het plan-MER en het ontwerp van Beleidsplan Ruimte Vlaams-Brabant georganiseerd in overeenstemming met artikel 4.2.11 van het decreet algemene bepalingen milieubeleid (DABM).

De documenten inkijken

U kan deze documenten ook raadplegen bij de initiatiefnemer (Provincie Vlaams-Brabant) en op een gemeentehuis of stadhuis in de provincie Vlaams-Brabant.

Opmerkingen indienen

Tot en met 1 maart 2023 kunt u uw opmerkingen bezorgen op volgende manieren:

  • per e-mail aan ruimtelijkeplanning@vlaamsbrabant.be;
  • per aangetekend schrijven aan de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant, Provincieplein 1, 3010 Leuven
  • door afgifte tegen ontvangstbewijs op het Provinciehuis, Provincieplein 1, 3010 Leuven
  • door afgifte tegen ontvangstbewijs op het gemeentehuis in elke gemeente van Vlaams-Brabant
  • door een reactie via het digitale participatieplatform op ruimtevoorvlaamsbrabant.be

 

 

Bron: Departement Omgeving, Vlaamse Overheid