12/10/2018

Openbaar onderzoek plan-MER ruilverkaveling Gooik

Back to article overview

Om de mogelijke effecten van het ruilverkavelingsplan Gooik op de mensen en het milieu in kaart te brengen, werd een plan-milieueffectrapportage (plan-MER) opgemaakt. Die plan-MER werd goedgekeurd op 4 november 2016.

De gemeente Gooik en ook de buurgemeenten Galmaarden, Herne, Pepingen, Lennik, Roosdaal en Ninove, organiseren i.s.m. VLM vanaf 8 november 2018 tot 7 januari 2019 een openbaar onderzoek over het milieueffectenrapport van de ruilverkaveling Gooik waarbij elke inwoner van Gooik of van haar buurgemeenten opmerkingen of bezwaren kan formuleren. Op dit openbaar onderzoek worden volgende documenten neergelegd:
  •  Het plan-MER over de ruilverkaveling Gooik
  •  De beslissing van de dienst MER over de reikwijdte en het detailleringsniveau van het plan-MER
  •  De beslissing met de goedkeuring van het plan-MER

U kunt deze documenten raadplegen via de link: https://www.lne.be/mer-dossierdatabank onder dossiernummer PL0208.  De documenten liggen ook ter inzage op het gemeentehuis van de betreffende gemeenten (raadpleegbaar tijdens de openingsuren).

Als u opmerkingen of bezwaren wilt formuleren, dan moet u dat schriftelijk doen, tegen ontvangstbewijs, of via een aangetekend schrijven naar het College van Burgemeester en Schepenen van een van deze gemeenten.. Dit kan in de periode van 8 november 2018 tot 7 januari 2019.

Lees ook: Openbaar onderzoek artikel 5 ruilverkaveling Gooik

 

Bron: Vlaamse Landmaatschappij, Vlaamse Overheid