23/03/2018

Ondersteuning voor bedrijven uit de garagesector bij bodemverontreiniging

motorolie auto
Terug naar artikeloverzicht

Garages, carrosseriebedrijven of bedrijven die landbouwmachines onderhouden kunnen de bodem vervuilen. Daarom moeten ze regelmatig een oriënterend bodemonderzoek laten uitvoeren. Er geldt ook een onderzoeksplicht als het bedrijf sluit of failliet gaat, of bij overdracht van de risicogrond.

Traxio Service ging partnerschappen aan met erkende bodemsaneringsdeskundigen voor de uitvoering van een dergelijk oriënterend bodemonderzoek. Dat gebeurde in samenwerking met Traxio, Febelcar, Fedagrim en de Bond van de garagisten beroepsverenigingen. Op die manier kan een aangesloten bedrijf op een eenvoudige en voordelige manier een oriënterend bodemonderzoek laten uitvoeren.

Bodemsaneringsfonds

Om ook ondersteuning te bieden wanneer er effectief bodemsanering nodig is, hebben Traxio, Febelcar, Fedagrim en de Bond van de garagisten  hun schouders gezet onder een bodemsaneringsfonds. Zodra het fonds erkend is, zal het bedrijven met bodemverontreiniging bijstaan, zowel financieel als met expertise. Op 26 maart houdt Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, dit initiatief boven de doopvont op de vakbeurs Auto Technica.

Hier vindt u meer info over het bodemsaneringsfonds.

Hier kunt u terecht voor meer informatie rond de aangegane partnerschappen voor de uitvoering van een oriënterend bodemonderzoek, of via 02 778 62 00.

Meer info over de periodieke bodemonderzoeksplicht vindt u op de OVAM-website.

 

Bron: De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, Vlaamse Overheid