09/07/2019

Nieuwe techniek om pvc hoogwaardig te recycleren

Terug naar artikeloverzicht

Op 1 juni startte het EU-project REMADYL, dat oud pvc wil recycleren tot zeer zuiver pvc en er de gevaarlijke stoffen uithaalt. Het project geldt als een vlaggenschip voor de circulaire economie.

In de komende vier jaar zal het EU-project REMADYL een techniek ontwikkelen om oud pvc te ‘verjongen’ tot marktcompetitief pvc met een hoge zuiverheid, dat onder meer gebruikt kan worden voor raamprofielen en waterdichte platen. Dit project zal een baanbrekend proces ontwikkelen op basis van extrusietechnologie in combinatie met nieuwe oplosmiddelen en smeltfiltratie.

Alomvattende expertise

Het REMADYL-consortium bestaat uit vijftien multidisciplinaire Europese partners. Samen hebben zij alle expertise in huis om de impact van het project te maximaliseren.
Het project krijgt de financiële steun van het Horizon2020 Framework Programme for Research & Innovation G.A. 821136, en wordt beheerd door het Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME). Het zal bijdragen aan de ontwikkeling van het EU Circular Economy Package. De veiligheidsaspecten liggen onder de loep, en dat zal leiden tot best practices, inbreng voor normalisatie en beleidsaanbevelingen.

Meer info
Projectcoördinator Guy Buyle, guy.buyle@centexbel.be

 

Bron: De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, Vlaamse Overheid