15/06/2006

Nieuwe brochure: Koolzaadolie verkopen als brandstof: hoe begin ik eraan?

Terug naar artikeloverzicht

Vanaf dit voorjaar kan u als landbouwer zelf geproduceerde koolzaadolie als brandstof accijnsvrij verkopen aan particulieren of aan De Lijn. Hiervoor dient u aan meerdere voorwaarden te voldoen. Om u wegwijs te maken in de verschillende procedures die u dient te doorlopen, geeft de Vlaamse overheid de nieuwe brochure uit "Koolzaadolie verkopen als brandstof: hoe begin ik eraan?".

Deze brochure brengt de meest recente informatie samen over de aanvraag van premies voor de teelt van energiegewassen en investeringen in hernieuwbare energie bij de Vlaamse overheid. Verder vindt u er informatie in van de federale overheidsdiensten Economie, KMO, Middenstand en Energie; Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en Financin over de nodige erkenningen om als brandstofleverancier accijnsvrije koolzaadolie te verkopen. Een korte omschrijving van de voorwaarden en van de te volgen procedures en duidelijke verwijzingen naar contactpersonen en websites helpen u verder op weg in uw nieuwe activiteit als energieleverancier.
Voor het vermarkten van zelf geteelde energiegewassen of zelf geproduceerde biobrandstoffen, kan u op individuele basis of in coperatief verband werken. De mogelijke steunbedragen, voorwaarden n voordelen van samenwerken in coperatief verband worden tevens uitgelegd in deze brochure.

Deze brochure is een uitgave van de Vlaamse overheid, Beleidsdomein Landbouw en Visserij met de medewerking van het Vlaams Energieagentschap en de bovenvermelde federale overheidsdiensten.

Download PDF-document: Brochure 'Koolzaadolie verkopen als brandstof' (42 pagina's, 2 MB)