23/10/2003

Nieuwe baas Mestbank start op 1 oktober

Terug naar artikeloverzicht

Dirk Struyf wordt de nieuwe voortrekker aan het hoofd van de Mestbank. De 43-jarige landbouwkundig ingenieur volgt Franois Stuyckens op.
 
Stuyckens, die 12 jaar lang aan het hoofd van de Mestbank stond, maakt gebruik van de vervroegde uitstapregeling.
"Ik heb 12 jaar lang aan de kar getrokken, en in die tijdsspanne hebben we met de Mestbank een belangrijke impuls gegeven aan de oplossing van het mestprobleem in Vlaanderen," blikt Stuyckens niet ontevreden terug.

Mestbank krijgt nieuw afdelingshoofd

De Raad van bestuur van de VLM bekrachtigde de benoeming van Dirk Struyf tot afdelinghoofd van de Mestbank. Dirk Struyf is landbouwkundig ingenieur en trad op 1 juli 1991 in dienst bij de Vlaamse Landmaatschappij. Sedertdien heeft hij mee gestalte gegeven aan de ontwikkeling van het Vlaamse mestbeleid en aan het tot standkomen van de mestwetgeving.
Dirk Struyf was tot voor zijn benoeming hoofd van de dienst Vergunningen en Nutrintenhalte. In die hoedanigheid realiseerde hij o.a. het project nutrintenhalte.
 

Ook VCM krijgt nieuwe voorzitter
Stuyckens was ook voorzitter van het Vlaams Cordinatiecentrum Mestverwerking. In die functie wordt hij opgevolgd door Jeroen Casaer, eveneens landbouwkundig ingenieur bij Mestbank.
 

Bron: VLM