12/11/2007

Nexans verlengt zijn contract met het Canadese bedrijf Manitoba Hydro voor de levering van stroomkabels

Terug naar artikeloverzicht

9 november 2007 Nexans, wereldwijd leider in de kabelindustrie, heeft een contract voor vier jaar getekend van ongeveer 21 miljoen euro met Manitoba Hydro, leverancier van elektriciteit en aardgas van de provincie Manitoba in Canada.

Dit contract zet het partnership voort, sinds 2001 tussen Manitoba Hydro en Nexans in Canada, waarbij de Groep werd weerhouden als de exclusieve leverancier van elektrische kabels en draden van de netwerkbeheerder.

Vandaag levert Nexans aan Manitoba Hydro 41 verschillende modellen kabels, draden en toebehoren  voor het netwerk van luchtlijnen en het ondergrondse elektriciteitsnetwerk van de hele provincie, onder meer midden- en laagspanningskabels en aluminiumdraden of ACSR (Aluminium Conductor Steel Reinforced).

Naast de levering van kabels, draden en toebehoren stelt Nexans bovendien een technisch-commercieel team ter beschikking van Manitoba Hydro dat de installaties zal superviseren en zal bijdragen aan gezamenlijke initiatieven voor continue verbetering.

Gordon Thursfield, Directeur Noord-Amerika bij Nexans, licht toe : In 2001 hebben we het klassieke selelectieproces gevolgd in het kader van de offerteaanvragen van Manitoba Hydro. Op basis daarvan zijn we verkozen als exclusief leverancier en voldoen we aan al hun behoeften op het gebied van stroomdraden en -kabels. Dit exclusiviteitscontract bleek positief voor Manitoba Hydro omdat we het niveau van de dienstverlening continu hebben verbeterd en tegelijk zorgden voor een optimale kwaliteit en een vermindering van de kosten.

De kabels en draden die de komende vier jaar geleverd zullen worden, zullen geproduceerd worden door de fabriek van Nexans in Weyburn in het zuidoosten van de provincie Saskatchewan.