08/07/2009

Nederlandse databank 'Energiebesparing en Winst'

Terug naar artikeloverzicht

Energiebesparing en Winst

De vernieuwde databank met energiebesparende maatregelen is vanaf nu beschikbaar onder de naam Energiebesparing en Winst.

Op dit moment zijn energiebesparende maatregelen voor kantoren, detailhandel, zorginstellingen en supermarkten beschikbaar gesteld. En van de belangrijkste vernieuwingen in de databank is de mogelijkheid om checklisten en bijhorende naslagwerken vanuit deze databank te genereren.

De informatie in de databank Energiebesparing en Winst is gebaseerd op gegevens waarover InfoMil op dit moment de beschikking heeft. Nieuwe inzichten en ontwikkelingen met betrekking tot energiebesparende technieken worden in deze databank verwerkt.

Met behulp van deze databank kan het energiebesparingpotentieel bij inrichtingen worden ingeschat. Per branche kan een checklist worden gegenereerd, waarin de relevante energiebesparende maatregelen zijn opgenomen. Het energiebesparingpotentieel kan met behulp van deze checklist worden genventariseerd. Naast het genereren van de checklist is het ook mogelijk om een naslagwerk te generen die voor iedere energiebesparende maatregel meer achtergrondinformatie geeft.

Installatie Performance Scan

Voor iedere energiebesparende maatregel (waar relevant) is weergegeven of het onderdeel uitmaakt van de Installatie Performance Scan (IPS). De IPS is een nieuw instrument waarmee de verbetermogelijkheden van de klimaatinstallatie in gebouwen inzichtelijk wordt gemaakt. Voor meer informatie over de IPS wordt naar www.installatieperformancescan.nl verwezen.

Klein-, midden- of grootgebruiker

De methode die het bevoegd gezag hanteert, hangt af of sprake is van een inrichting die als klein-, midden- of grootgebruiker van energie kan worden beschouwd. Hiervoor is een stappenplan ontwikkeld, van waaruit de juiste keuze kan worden gemaakt.

Bron : InfoMil

______________________

U kan deze databank consulteren op : http://www.infomil.nl/onderwerpen/duurzame/energie/energiebesparing-en/