16/02/2004

Minister Gilbert Bossuyt beloont 90 bedrijven die hun woon- werkverkeer herbekijken met een bedrijfsvervoercheque van 10.000 euro.

Terug naar artikeloverzicht

Op initiatief van Gilbert Bossuyt, Vlaams minister van Mobiliteit, start vandaag een campagne om bedrijven te stimuleren hun woon-werkverkeer op een duurzame manier te herbekijken. Bedrijven die een doordacht plan opstellen en concrete maatregelen nemen, kunnen een bedrijfsvervoercheque van 10.000 euro krijgen. Minister Bossuyt voorziet daarvoor 900.000 euro.

Werkgevers n werknemers kunnen bijdragen tot een vlotter verkeer.

Mobiliteit is niet alleen een zaak van de overheid. Ook bedrijven zijn bekommerd om de economische en andere gevolgen van de verkeersproblemen. De laatste tijd is er een duidelijk signaal van de bedrijfswereld dat zij haar steentje wil bijdragen in de mobiliteitsproblematiek.

Bedrijven kunnen tal van maatregelen nemen die het vervoer van werknemers of goederen verbeteren, zoals het inleggen van een pendelbus voor de werknemers, degelijke fietsenstallingen installeren om het fietsgebruik te stimuleren, zich (gratis) aansluiten bij de carpooldatabank of voordelige abonnementen aankopen bij De Lijn. Er zijn mogelijkheden genoeg.

Deze maatregelen komen niet alleen de werknemers ten goede, maar ook de werkgevers zelf. Een duurzaam mobiliteitsbeleid biedt de bedrijven heel wat economische en sociale voordelen. Het helpt hen parkeerproblemen oplossen en zorgt voor een verkeersveilige bedrijfsomgeving. Het bedrijf wordt beter bereikbaar voor leveranciers en klanten. Trouwens, woon- werkverkeer wordt steeds belangrijker bij aanwervingen. Slecht bereikbare bedrijven vinden nu eenmaal moeilijk nieuwe kandidaten.

Wie kan meedoen en wat zijn de deelnemingsvoorwaarden?

Om  in aanmerking te komen, moet een bedrijf minstens 100 werknemers tellen. Ook kleinere bedrijven die samenwerken met andere bedrijven in de omgeving en een groep vormen met minstens 100 werknemers, kunnen kans maken op een bedrijfsvervoercheque.

Bedrijven of bedrijvenzones die een doordacht plan opstellen met een gamma van maatregelen die het woon-werkverkeer verlichten, kunnen de bedrijfsvervoercheque aanvragen. Op de website www.woonwerkverkeer.be kan vanaf vandaag alle info worden gevonden. De aanvraag kan tot uiterlijk 16 april worden ingediend bij de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, Bruul 101, 2800 Mechelen.

Meer info : tina.verraes@vlaanderen.be
Persdienst minister Gilbert Bossuyt
Tel : 02/553.70.45

Bron : persdienst Vlaamse regering