28/03/2007

Milieuprijs 2007-2008 voor bedrijven: Oproep aan kandidaten

Terug naar artikeloverzicht

Om de bedrijven aan te moedigen op de ingeslagen milieuweg verder te gaan, reikt de Europese Commissie de European Business Awards for the Environment uit aan Europese organisaties.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) in samenwerking met Voka, het VOB en de UWE, organiseren op hun beurt een wedstrijd voor de Belgische ondernemingen om nadien aan de Europese Commissie sterke Belgische kandidaturen te kunnen bezorgen.

"In ons land leveren de bedrijven grote inspanningen om het leefmilieu te vrijwaren. Milieuzorg is tot n van de belangrijkste prioriteiten van de bedrijfsleiders gaan behoren", aldus de werkgeversorganisaties. Deelname aan deze wedstrijd is een goede manier is om het ecologisch engagement van uw bedrijf in heel Europa kenbaar te maken.

Bernard Deryckere , Managing Director van Alpro Soya, winnaar van de vorige
editie, getuigt: "De drieP's Planet, People en Profit zijn al meer dan 25 jaar de sleutelwoorden van het duurzaam beleid van Alpro Soya. De Belgische Milieuprijs betekende een sterke impuls om deze ingeslagen weg verder te bewandelen en ons pionierswerk verder te zetten. Onze deelname heeft ook intern een uniek moment van reflectie en bewustwording op gang gebracht."

Genteresseerde bedrijven kunnen inschrijven tot 30 juni 2007. Op de website
www.milieuprijs.be of bij de dienst leefmilieu van het VBO (lc@vbo-feb.be of tel +32 2 515 08 25) kan men terecht voor het inschrijvingsformulier en bijkomende inlichtingen.

De plechtige uitreiking van de Milieuprijs is alvast gepland op 19 oktober 2007 in het gebouw van het VBO (Ravensteinstraat 4, 1000 Brussel) in
aanwezigheid van heel wat prominenten.

Bron : VBO vzw