06/11/2007

Microsoft en CO2logic sensibiliseren surfers rond hun klimaatvoetafdruk

Terug naar artikeloverzicht

Brussel - Met mr dan 4 miljoen maandelijkse bezoekers weet Msn dat ze een belangrijke rol kunnen spelen in het sensibiliseren van mensen in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Msn is niet aan haar eerste sensibilisatie campagne, sinds Live Earth wenst Microsoft om nog verder te gaan door op hun eigen lokale site, onder Msn Green, mensen de mogelijkheid te geven om online hun CO2-uitstoot te berekenen.
 
Informatie, sensibilisatie en bewustwording zijn belangrijke stappen alvorens mensen overgaan tot acties die leiden tot minder CO2 uitstoot of CO2 compensatie. In de informatiefase hoopt Microsoft zijn bezoekers op msn.be bewust te maken van hun eigen aandeel in de CO2-uitstoot, want zonder bewustwording laten de acties op zich wachten. "Naast informatie en tips om minder CO2 uit te stoten wenst Microsoft ook zijn site bezoekers de mogelijkheid te geven om onmiddelijk hun klimaatvoetafdruk te compenseren" zegt Nancy Verbrugghe, Editor in Chief van Msn.be. Daarvoor heeft Msn voor CO2logic gekozen, die begin dit jaar als eerste CO2 compensatie voor bedrijven en particulieren in Belgi introduceerde.

CO2 calculator

Met de calculator kunnen surfers de CO2 uitstoot berekenen in functie van het verbruik van hun wagen, woning en vluchten. Alle broeikasgassen die hierbij vrijkomen worden hier omgezet in ton CO2 equivalenten. "De bedoeling van de calculator is dat mensen er zich van bewust worden dat hun koopgedrag en dagelijkse keuzes een invloed hebben op het klimaat" zegt Antoine Geerinckx, mede-stichter van CO2logic, "als u vandaag aan iemand vraagt hoeveel ton CO2 zijn wagen jaarlijks uitstoot dan kan bijna niemand hierop antwoorden".
 
Wat is CO2 compensatie?

Dankzij CO2 compensatie worden CO2 reducerende projecten gefinancierd. Door uw CO2 te compenseren creeert u een CO2 reductie die gelijk is aan uw eigen niet (onmiddelijk) reduceerbare CO2-uitstoot.
 
Via Msn.be & CO2logic kunnen surfers nu koolstofreducerende projecten van Kyoto's Clean Development Mechanism (CDM) vrijwillig financieren. De door CO2logic voorgestelde projecten compenseren niet alleen CO2, maar zij dragen ook bij aan de socio-economische ontwikkeling van landen die dit het meest nodig hebben. In n van de projecten wendt men bv. het lokale landbouwafval aan voor de productie van groene hernieuwbare energie. Bovendien leidt de constante vraag naar de biomassa van dit project tot een meer egale verdeling van de inkomstenstroom van de plaatselijke landbouwers en een verbetering van de lokale tewerkstelling.
 
De opwarming van de aarde is n van de belangrijkste problematieken waar we nu en in de komende jaren mee geconfronteerd zullen worden. We moeten allen ons CO2-uitstoot zoveel mogelijk inperken en wat we niet of niet onmiddelijk kunnen verminderen zouden we moeten compenseren.

Link naar Msn Green: http://news.be.msn.com/green/
Link naar calculator op Msn: http://extra.msn.be/specials/green/nl.html

Bron : CO2logic