14/12/2010

Luiers met FSC label voor het eerst in België

Terug naar artikeloverzicht

Onder de merknaam ‘Moltex Öko’ zijn sinds kort de allereerste luiers met FSC label te vinden op de Belgische markt. Bij de productie van deze luiers wordt gebruik gemaakt papierpulp die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde, FSC gecertificeerde bossen.

Het FSC label wordt wereldwijd aanzien als de beste garantie voor een verantwoord bosbeheer, daar het label zowel strenge eisen op sociaal, ecologisch als economisch vlak op een evenwichtige manier combineert.

Het aanbod aan hout- en papierproducten met het FSC label die beschikbaar zijn in België is al vrij divers, maar luiers met FSC label bestonden tot voor kort niet. Daar in de productie van deze luiers gebruik gemaakt wordt van zogenaamde ‘fluff pulp’ – papierpulp vervaardigd uit hout – kunnen ook dergelijke producten een FSC label bekomen. Voorwaarde is dan uiteraard dat deze pulp afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Onder de merknaam ‘Moltex Öko’ zijn er sinds luiers met FSC label beschikbaar voor de Belgische consument, en dit ondermeer bij Biofresh, Bioplanet, Delhaize en verschillende biowinkels.

“Uiteraard zijn we bij FSC België zeer verheugd met de beschikbaarheid van FSC gelabelde luiers”, zegt Bart Holvoet (Directeur FSC België), “en we hopen dat dit initiële aanbod ook andere merken en producenten aanzet tot het gebruik van grondstoffen uit duurzaam beheerde bossen”.

Bron : FSC