20/04/2018

Life projectenoproep 2018

Back to article overview

Recent werd de Life projectenoproep voor 2018 gelanceerd door het Euopean Agency for SME’s (EASME): http://ec.europa.eu/environment/life/funding/life2018/index.htm.  Voor leefmilieu liggen er specifieke onderwerpen vast voor water en het mariene milieu, afval, bodem, bossen en een groene kringloopeconomie, chemische producten en geluid, luchtkwaliteit en emissies, het stedelijk milieu, natuur en biodiversiteit, en ten slotte milieubeleid en -bestuur. Voor klimaat zijn er specifiek prioriteiten voor klimaatmitigatie, -adaptatie en klimaatgovernance.

Van belang is dat het project een Europese meerwaarde biedt en concrete impact heeft. De selectie is heel competitief. Om de selectie voor de indieners te vergemakkelijken, wordt voor de eerste keer en enkel voor de leefmilieuprojecten een tweestapsprocedure georganiseerd, waarbij in de eerste fase het projectvoorstel zal worden geëvalueerd op basis van een conceptnota van 10 p. 

Als u meer wil weten over het Life programma kan u op 4 mei deelnemen aan een infosessie en partnercontacten. U dient zich tijdig in te schrijven: https://eulife18.b2match.io/.  Meer informatie kan u ook krijgen bij Stefanie Hugelier (stefanie.hugelier@milieu.belgie.be) en voor natuur- en biodiversiteitsprojecten bij Els Martens (els.martens@vlaanderen.be).

 

Bron: © Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu