13/06/2022

Koppeling V-test® met Mijn Fluvius en gebruikscijfers

digitaal_invullen
Terug naar artikeloverzicht

De VREG breidt de V-test® uit met een koppeling met het energieportaal van Fluvius. Begin dit jaar lanceerde de VREG een nieuwe V-test®. Die V-test® is sinds de lancering al meer dan 1.000.000 keer uitgevoerd.

Koppeling V-test® met energieportaal Fluvius: makkelijker en sneller in gebruik

Om gezinnen en kmo’s nog beter te ondersteunen bij hun zoektocht naar het meest gepaste energiecontract, kunnen gebruikers vanaf vandaag de V-test® koppelen met het energieportaal van Fluvius.

Na de koppeling haalt de V-test® bij elke berekening de recentste gegevens automatisch op bij Fluvius. Het gaat om gegevens over verbruik, het type meter en de eventuele zonnepanelen. De gebruiker moet niets meer zelf invullen. Dat kan zowel voor gebruikers met een digitale meter als met een klassieke meter. Zo hoeven ze niet meer op zoek naar hun jaarlijkse afrekening.

De koppeling met Mijn Fluvius maakt het ook makkelijker om de jaarkost van dynamische contracten1 juister in te schatten. Heeft de gebruiker een digitale meter en leest Fluvius al minstens één jaar het verbruik per kwartier uit? Na de koppeling met Fluvius neemt de V-test® het verbruik en de kwartierwaarden automatisch over en maakt een schatting van de jaarkost van dynamische contracten.

Consumenten vergelijken meer dan ooit

Door de huidige energiecrisis zijn consumenten bewuster bezig met energiecontracten te vergelijken. Dat uit zich ook in het aantal uitgevoerde V-testen®. De V-test® werd in 2022 al meer dan 1.000.000 keer uitgevoerd. Dat is een ongezien hoog aantal:

  • de V-test® voor gezinnen werd al 968.998 keer uitgevoerd. In 2021 bedroeg dat aantal 1.190.608 voor een heel jaar. 
  • de V-test® voor kmo’s werd 31.939 keer uitgevoerd. In 2021 bedroeg dat aantal 59.574 voor een heel jaar.

1 Dynamische contracten zijn contracten waarbij de prijs per uur wordt bepaald. Neemt u elektriciteit af tijdens een bepaald uur van de dag? Dan betaalt u de prijs van dat uur. Een dynamisch contract is enkel mogelijk als u een digitale meter hebt.

 

 

Bron: © 2022 VREG