03/05/2011

Kom mee op ontdekkingstocht op de opendeurdag van het EESC en leer ideeën kennen voor een groenere en schonere wereld

Terug naar artikeloverzicht

Het vinden van duurzame energievoorziening was en blijft een grote uitdaging. Daarom heeft het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) besloten de hernieuwbare energiebronnen centraal te stellen tijdens zijn opendeurdag op zaterdag 7 mei.

Datum: zaterdag 7 mei 2011, 10 – 18 uur

Plaats: Europees Economisch en Sociaal Comité, Belliardstraat 99, 1040 Brussel

Het EESC nodigt de bezoekers uit op een ontdekkingstocht waarop ze meer kunnen leren over hernieuwbare energiebronnen. Door een speciaal parcours af te leggen kan je meer te weten komen over de energiebronnen van morgen, zoals water, aardwarmte, zon en wind.

Leren en plezier zijn de sleutelwoorden op deze opendeurdag, die een echte uitstap voor hele gezin is. Binnen elk onderdeel van het parcours kunnen bezoekers dan ook een nieuwe ontdekking doen, zich door wetenswaardigheden laten verrassen, punten verzamelen en ten slotte een aandenken mee naar huis nemen. Kinderen kunnen zich uitleven in de tekenwedstrijd, met het spelletjesboek en bij de make-up-artiesten. Er zullen zelfs gratis prentbriefkaarten zijn om naar vrienden en familie te sturen en hen over de opendeurdag te vertellen!

De hele dag zullen EESC-leden klaarstaan om bezoekers welkom te heten en wegwijs te maken. Dit is een goede gelegenheid om EESC-leden te ontmoeten en ervaringen en ideeën uit te wisselen. Bezoekers kunnen zo ook meer te weten komen over de activiteiten van het EESC en zijn rol in Europa. Zij die hun kennis over energie en de EU willen testen kunnen deelnemen aan een quiz, waarin vele prijzen te winnen zijn.

Dit is echter niet alles: op een touwbrug kunnen de dapperen tonen hoe behendig ze zijn en er zal een gelegenheid zijn om jezelf in een heel origineel decor te laten fotograferen! Als je na al deze activiteiten wat wil uitrusten, kan je genieten van de muziek van Les Anchoises en Jo en Jef, die je mee zullen nemen op een ontspannende reis door tijd en genres.

Het Europees Economische en Sociaal Comité is een raadgevend orgaan van de Europese Unie en vervult een belangrijke brugfunctie door het maatschappelijk middenveld rechtstreeks met de beleidsmakers van de EU in contact te brengen.

Meer informatie over de opendeurdag is te vinden op

www.eesc.europa.eu/?i=portal.nl.open-day-2011

of via +32 (0) 475 75 32 05

Bron : © Europese Unie, 1995-2011