12/08/2016

KMO-energiewijzer

Terug naar artikeloverzicht

Op een gezamenlijke persconferentie hebben Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein, het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen en energiestudiebureau Zero Emission Solutions de KMO-energiewijzer voorgesteld: een website waarop kleine KMO’s en zelfstandigen hun energieverbruik kunnen benchmarken tegenover concurrenten en hun potentieel aan energiebesparing kunnen berekenen.

Uit onderzoek is gebleken dat een op de drie winkeliers en kmo’s het eigen energieverbruik niet kent, laat staan dat ze weten of dat relatief veel of weinig is. Na de loonkost is de energiekost echter de grootste uitgavenpost. Bedrijven moeten energiewijzer worden.

Door het ingeven van verbruiksgegevens en de sector waartoe de KMO behoort, komt de KMO te weten of hij meer of minder dan gemiddeld verbruikt.

Verder wordt op de website, na het invullen van een beperkt aantal velden, ook berekend welke besparing LED-verlichting, betere isolatie, hoogrendementsglas, een hoogrendementsketel, zonnepanelen, WKK en een efficiëntere elektromotor oplevert.

De website KMO-energiewijzer zet de KMO’s op weg naar opportuniteiten op het vlak van energiebesparing.
 

Bron : energiesparen.be