10/05/2004

K VIV-Ingenieursprijs voor ingenieur UGent

Terug naar artikeloverzicht

Gert Linthout, afgestudeerd aan de faculteit Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen van de Universiteit Gent heeft de K VIV-Ingenieursprijs gewonnen. Hij won de eerste prijs met zijn eindwerk 'Grondwaterreiniging door onvermoede stille krachten' over een nieuw ontdekte bacterie die als biokatalysator kan fungeren in gecontamineerd grondwater. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 2000 euro. Ook de derde prijs ging naar een ingenieur van de UGent, meer bepaald naar Sam Possemiers. Onderwerp van zijn eindwerk was 'Bacteriofagen, de antibiotica van de toekomst?' over virussen die specifiek bacterin aanvallen die dreigen te ontsnappen aan antibiotica. Sam Possemiers kreeg 625 euro. De K VIV-Ingenieursprijzen werd uitgereikt op zaterdag 8 mei 2004.

Elk jaar bekroont de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV) de beste eindwerken van pasafgestudeerde ingenieurs. Deelnemers moesten hun eindwerk omvormen tot een vlot leesbaar artikel en hadden vervolgens de opdracht dat te verdedigen voor een uitgebreide jury.

De K VIV-Ingenieursprijzen bekronen de meest communicatieve en maatschappelijk bewuste ingenieur. De nadruk van de K VIV-Ingenieursprijzen ligt immers op de communicatievaardigheden van de deelnemers en de sociale dimensie van het werk. Dit zijn factoren die aan belang toenemen binnen het ingenieursberoep. Op deze manier geven de prijzen een ruimere dimensie aan het wetenschappelijke karakter van de werken en krijgen de winnaars en laureaten een extra duwtje in de rug bij het opstarten van de loopbaan.


Info

Sophie Dewaele
Persattach UGent
09 264 30 66
09 264 35 85 (fax)
Sophie.Dewaele@UGent.be


Saskia Poppelier
Communicatieverantwoordelijke K VIV
Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging
Desguinlei 214
2018 Antwerpen
03 260 08 53 of 0498 904 952
Saskia.poppelier@kviv.be


www.kviv.be
www.kviv.be/GSV/PrWinn2003.html
www.ti.kviv.be

Bron : UGent