13/10/2006

Intrinergy voltooit aankoop van Valorbois voor het genereren van groene stroom in België

Terug naar artikeloverzicht

Intrinergy, een in de VS gevestigd bedrijf dat zich specialiseert in duurzame vormen van energie, heeft aangekondigd dat het de aankoop heeft voltooid van het belang van zijn joint-venturepartner in Valorbois, een goedgekeurd project voor duurzame energie in Belgi, en het zal spoedig beginnen met de bouw van de faciliteit.

Eenmaal gebouwd zal de faciliteit hout in gas omzetten om tot 4 megawatt groene stroom te genereren en 12 MW (ongeveer 41 MMBTU's per uur) thermale energie. De stroom zal worden verkocht aan een groot nutsbedrijf en de gegenereerde hitte zal worden gebruikt door een producent van houtpellets die ook in de faciliteit is gevestigd.

Onder de aanvankelijke overeenkomst van de joint-venture hebben de partners van Intrinergy, CERT Environnement uit Frankrijk, de faciliteit succesvol goedgekeurd en gepland, en Intrinergy heeft het kapitaal, uitvoerige techniek, selectie van technologie en het management- en operationele team geleverd. Per 2 okt. 2006 heeft Intrinergy de uiteindelijke aankoop voltooid van de belangen van zijn partners en is volledig eigenaar van de faciliteit.

De faciliteit zal naar verwachting 10 werknemers hebben en is van plan om 24 uur per dag, zeven dagen per week operationeel te zijn. Het project is goedgekeurd door het Waalse Gewest en voorbereidend werk op het terrein is voltooid. Met een gedetailleerd ontwerp van de faciliteit is al begonnen en het begin van de bouw staat gepland voor begin 2007. Verwacht wordt dat de faciliteit in de tweede helft van 2007 operationeel wordt.

"We zijn er zeer verheugd over dat we de kracht van onze aanpak van duurzame energie naar Europa brengen," zei John Keppler, CEO van Intrinergy. "De EU heeft geweldig leiderschap op milieugebied laten zien en heeft zeer hard gewerkt om betekenisvolle kansen te creeren voor duurzame-energiebedrijven in de private sector. We geloven dat het echt een voorrecht is om ons eerste Europese project te bestellen in Belgi, de zetel van de EU, en om te werken met regulateurs, financile partners en traditionele energiebedrijven die zich al enige tijd hebben toegelegd op de belofte van duurzame energie."

"Dit project bewijst dat het M&A-model kan werken voor projecten voor duurzame energie op kleine schaal," zei Henry Pease, managing director van Intrinergy Europe. "We geloven dat de gezamenlijk joint-venture-aanpak van Intrinergy kan helpen bij het garanderen dat kansen voor duurzame energie worden gebouwd, besteld en geleverd. We zien een toename van projectontwikkelingsactiviteiten in alle typen duurzame energie en we zijn van plan het kapitaal van Intrinergy, de techniek en operationele mogelijkheden te verbinden met de kennis en het talent van onze ontwikkelingspartners ter plaatse."

Intrinergy heeft in het aankoopproces gewerkt met Rockland Capital Energy Investments. Rockland Capital is een investeringsbedrijf dat zich richt op de aankoop, ontwikkeling en optimalisatie van bedrijven en projecten in Noord-Amerikaanse en Europese energiesectoren.

Intrinergy komt met de kracht van leidende technologien voor duurzame energie om energiekosten te verlagen en om het milieuprofiel van zijn klanten te verbeteren. Intrinergy ontwerpt, bouwt en bedient gasfaciliteiten die biomassagrondstoffen omzetten naar een gecontroleerd brandend synthesegas dat kan worden gebruikt om hitte, stoom of elektriciteit te genereren, zodat een milieuvriendelijk, minder kostbaar alternatief voor fossiele brandstoffen wordt geboden. Intrinergy is gevestigd in Richmond, Virginia.

Bezoek voor meer informatie http://www.intrinergy.com.

Bron : PR Newswire