28/09/2018

Inhuldiging van de slimste laadpaal van Vlaanderen bij GreenBridge op 27/09/2018

Terug naar artikeloverzicht

Op 27 september werd de slimste laadpaal van Vlaanderen plechtig in gebruik genomen op de parking van het incubatie- en innovatiecentrum GreenBridge UGent Campus Oostende. Deze laadpaal voor Elektrische Voertuigen combineert tanken met 100% groene stroom met een bijdrage aan de stabiliteit van het net. Zo wordt het laadproces van je wagen gemoduleerd teneinde vooral gedurende periodes van stroomoverschotten vol te tanken met groene stroom. Dit is dus zowel goed voor het milieu als voor uw portemonnee want U tankt gegarandeerd aan de laagste prijs.

 

 

Het verwezenlijken van dit proefproject is een samenwerking tussen GreenBridge UGent Campus Oostende, Laadpaalbeheerder MobilityPlus te Gent, het Antwerps advocatenkantoor Elegis en het West-Vlaamse energiebedrijf Yuso. Bedoeling is deze opzet in een franchiseconcept uit te rollen naar bedrijven en KMO’s in Vlaanderen waarbij meerdere laadpalen op parkings van bedrijven worden geplaatst voor het toenemend aantal elektrische voertuigen in diverse fleets.

Quote Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: “Een slimme laadpaal wordt een bijkomende actor in ons toekomstig elektriciteitsmodel. Vooral op plaatsen waar auto’s langdurig geparkeerd staan, kan een slimme laadpaal een bijdrage leveren aan een stabiel elektriciteitsnet.

Door pas te laden op momenten dat er een overaanbod aan elektriciteit is en de prijs dus het laagste is. Bedrijven met een grote wagenvloot, maar ook particulieren thuis kunnen er in de toekomst hun voordeel mee doen.”

 

Bron: persbericht Kabinet Bart Tommelein, Viceminister-president van de Vlaamse Regering & Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie