24/08/2009

Ingebruikname van eerste Eco-Tas verkoop automaat

Terug naar artikeloverzicht

Op zaterdag 22 augustus 2009 werd in Winkelcentrum De Middenwaard te Heerhugowaard (NH) de ingebruikname van de unieke eerste Eco-Tas vendingautomaat feestelijk gevierd. De opvallende groene Eco-Tas automaat (zoals het type frisdrankautomaat) bevat een uitgebreid assortiment herbruiktassen, in 8 kleuren en patronen. De machine neemt een prominente plaats in naast het drukbezochte Hema filiaal in het winkelcentrum, op de route naar Albert Heijn. Op de dag van de opening van het project trof men de enthousiaste mensen van Project Eco-Tas, die zowel het winkelende publiek als de winkeliers voorzagen van een korte uitleg over het project.
De initiatiefnemers van project Eco-Tas zijn continue op zoek naar nieuwe locaties waarbinnen plaatsing mogelijk is. Hierbij kan men denken aan bijvoorbeeld winkelcentra, conferentiecentra, centrale treinstations, vliegvelden, centrale bibliotheken, stadhuizen en de centrale hallen van universiteiten en hogescholen. Het is zelfs denkbaar dat een machine tijdens grote popfestivals wordt ingezet.

Eind 2010 hopen de mensen van Project Eco-Tas op de belangrijkste (winkel)locaties in Nederland een Eco-Tas vendingautomaat te hebben geplaatst. Hiermee heeft het Nederlandse winkelend publiek een duurzaam en betaalbaar alternatief voor de plastic tas binnen handbereik. De Eco-Tas vendingautomaat is wereldwijd de eerste in zijn soort. Het concept is, voor zover bekend, nog nergens anders uitgeprobeerd. Corio, eigenaar van het winkelcentrum, heeft als blijk van haar enthousiasme voor het project en van de eigen inzet rond maatschappelijk verantwoord ondernemen uitstekende medewerking geboden bij het project. De automaat staat als proef 6 maanden lang in het winkelcentrum.

Bron : http://www.eco-tas.nl/