02/08/2004

Infobundel 'Wegwijs doorheen de Steunpunten'

Terug naar artikeloverzicht

Op de Contactdag voor de Steunpunten voor Beleidsrelevant Onderzoek werd de infobundel "Wegwijs doorheen de Steunpunten" gepubliceerd.
 
In deze bundel wordt geprobeerd een zo volledig mogelijk beeld te schetsten van wat er zich afspeelt binnen het Programma Steunpunten voor  eleidsrelevant
Onderzoek. De meeste gegevens in deze bundel waren tot nu toe verspreid over de verschillende steunpunten. Voor genteresseerden zonder voorkennis van het programma was deze informatie daardoor weinig toegankelijk. Zo ontstond het idee om een overzicht op te stellen van de verschillende Steunpunten voor Beleidsrelevant Onderzoek, waaronder o.a. :

  • Steunpunt Duurzame Landbouw
  • Steunpunt Milieu & Gezondheid
  • Steunpunt Milieubeleidswetenschappen

Ieder steunpunt wordt voorgesteld aan de hand van dezelfde drieledige basisstructuur, namelijk: "Doelstelling", "Werking van het Steunpunt" en "Overheid en Stuurgroep". In het hoofdstuk "Doelstelling" is alles opgenomen over het onderzoek en de onderzoeksmethodes van het steunpunt.
Het hoofdstuk "Werking van het Steunpunt" behandelt de interne organisatie van het steunpunt. Hoewel de steunpunten onderling sterk verschillen, beginnen we telkens met de voorstelling van het consortium en de promotor-cordinator van het steunpunt. Het hoofdstuk "Overheid en Stuurgroep" behandelt de samenstelling en, afhankelijk van het steunpunt, de functie van de stuurgroep, de functioneel bevoegde minister(s) en de dienst van de Vlaamse Gemeenschap die verantwoordelijk is voor de opvolging van het project.

Dit overzicht werd samengesteld aan de hand van meerjarenplanningen, de jaarplanningen, de jaarverslagen, de websites, ... waarna deze gegevens werden bijgewerkt door de steunpunten.

Volledige infobundel (versie 30 juli 2004  - PDF file - 936 KB)