02/05/2011

Iedere druppel telt voor Volvo Trucks

Terug naar artikeloverzicht

Volvo Trucks lanceert vandaag een campagne om de kennis over zuinig rijden en brandstofverbruik te vergroten. De naam van dit initiatief is ‘Iedere druppel telt'.

"Met betrekkelijk eenvoudige maatregelen kan het brandstofverbruik aanzienlijk worden verlaagd. Een lager brandstofverbruik is goed voor onze klanten en goed voor het milieu, en dat is ook de boodschap die we willen overbrengen", zegt Staffan Jufors, President en CEO van Volvo Trucks.

Eenvoudige maatregelen
Het kost miljoenen om een nieuwe motorgeneratie te ontwikkelen die voldoet aan de strengere eisen voor uitstoot, deeltjes en stikstofoxiden. In het gunstigste geval leidt dit tot een verlaging van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met misschien één procent. Er zijn echter betrekkelijk eenvoudige maatregelen die veel grotere besparingen geven.

"Gewoonlijk gaat alle aandacht uit naar de hardware. De hardware is natuurlijk belangrijk en we zijn erg trots op het feit dat we mogelijk de meest efficiënte truck op de markt produceren. Nog belangrijker is echter dat we nu hebben gekozen voor een holistische benadering op basis van de activiteiten van de klant. Daarbij streven we naar een optimaal gebruik van de energie en een minimale belasting op het milieu. We willen de grote en kleine stappen op elkaar afstemmen," legt Staffan Jufors uit.

Het bedrijf presenteert het concept ‘Iedere druppel telt' waarmee het de omvangrijke reeks brandstofbesparende maatregelen wil laten zien die beschikbaar is. Dit concept is erop gericht om het brandstofverbruik te verlagen en de impact op het milieu te verkleinen. Op www.volvotrucks.com/everydropcounts laat het bedrijf voorbeelden zien van hoe brandstof kan worden bespaard, zowel in het groot als het klein.

De chauffeur is de sleutelfactor voor een laag brandstofverbruik
Chauffeurstraining is een van de meest effectieve manieren om brandstof te besparen. In Europa hebben al 15.000 chauffeurs een trainingscursus van Volvo Trucks gevolgd. De totale reeks maatregelen binnen ‘Iedere druppel telt' bevat grote technische innovaties als hybride technologie en gasaangedreven motoren, naast accessoires en services zoals de keuze voor apparatuur, voertuigonderhoud, verkeersplanningsystemen en analyse van het brandstofverbruik. Een correcte wieluitlijning en de juiste banden kunnen de brandstofkosten al met 14 % verlagen.

"Met andere woorden, we hebben het niet zozeer over een toekomstvisie maar over concrete stappen die op dit moment al kunnen worden gezet. Nu al deze puzzelstukjes op hun plek zijn gevallen, vonden we dat de tijd rijp was om naar buiten te treden met onze filosofie en onze doelen voor de lange termijn", zegt Staffan Jufors.

Meer informatie is beschikbaar op www.volvtrucks.com/everydropcounts.

 Bron : Volvo Trucks

_______________________________

Extra info :