23/04/2009

Hoe voelt groene energie nu eigenlijk?

Terug naar artikeloverzicht

Power-Link stelt op zaterdag 25 april 2009 zijn deuren open voor de tweede editie van de Open Plassendale Dag. Tijdens deze open bedrijvendag krijgen bezoekers o.m. de kans een kijkje te nemen achter de schermen van het West-Vlaams kenniscentrum voor duurzame en hernieuwbare energie, gevestigd op het industrieterrein Plassendale nabij Oostende.

Op de Open Plassendale Dag focust Power-Link op kleinschalige installaties die hernieuwbare energie produceren. Deze installaties kunnen zowel in een particuliere als in een productieomgeving aangewend worden en blinken uit in innovatie en creativiteit. Op de parking van de Greenbridge incubator op het wetenschapspark van de Universiteit Gent worden meer dan 20 milieuvriendelijke voertuigen van verschillende merken voorgesteld aan het grote publiek. Hybride wagens, maar ook de koplopers van dit moment qua verbruik en CO2 uitstoot. Wie er niet genoeg van kan krijgen, kan zijn rijgedrag testen met de Ecodrive simulator. Je zal er de groene energie letterlijk kunnen voelen.

Power-Link, een initiatief van de Universiteit Gent en de Haven Oostende met Europese, Vlaamse en West-Vlaamse steun, fungeert als regionaal aanspreek- en cordinatiepunt rond alternatieve energie. Dat groene energie aan een opmars bezig is, is al langer geweten, maar ook de Vlaamse overheid wil tegen 2010 een kwart van de elektriciteitsleveringen milieuvriendelijk gaan opwekken. Een doelstelling die zowel bedrijven als particulieren samen kunnen realiseren, maar vaak ontbreekt de nodige kennis en informatie. Hier speelt het energiekennisplatform Power-Link aardig op in. Het vormt als het ware de schakel tussen de bedrijfs- en de kenniswereld, en geeft jonge hightech bedrijven de kans zich te focussen op de ontwikkeling van nieuwe groene technologien. Power-Link effent de weg voor hen en vergaart, filtert en speelt concrete informatie door over groene energie.

Bron : Power-link