09/12/2002

Hieronder vindt u in kort bestek een overzicht van de overige dossiers die de Vlaamse regering vrijdag 6 december 2002 goedgekeurd heeft.

Terug naar artikeloverzicht

Op voorstel van Vlaams minister Vera DUA :

In 1998 ging de voormalige leerlooierij NV Schotte in Aalst (Erembodegem) in faling. Alle afvalstoffen die voordien gebruikt werden bij de productie van leer werden op de bedrijfsterreinen achtergelaten. De Vlaamse regering gunt de ambtshalve verwijdering van de afvalstoffen aan de NV Mourik uit Antwerpen. Ze legt 471.378 euro vast voor de kosten van deze meerwerken.

Op voorstel van Vlaams minister Jaak GABRIELS :

De Vlaamse regering kent een expansiesteun toe aan de nv Corus Aluminium te Duffel voor ecologische investeringen.

* * *

Voor het uitgebreide investeringsprogramma dat Janssen Pharmaceutica plant over de drie exploitatiezetels te Beerse, Geel en Olen, krijgt het bedrijf van de Vlaamse regering een expansiesteun voor het onderdeel ecologie- investeringen te Geel.

* * *

In aansluiting op het regeerakkoord dat het stimuleren van duurzaam leven en bouwen als een belangrijke doelstelling naar voren schuift, kent de Vlaamse regering een subsidie toe van maximaal 475.000 euro aan de sociale huisvestingsmaatschappij 'De Zonnige Kempen' te Westerlo.
De subsidie wordt aangewend voor de bouw van het voorbeeldproject 'Ecologische en Duurzame Sociale Woningbouw' in de Sint-Antoniusstraat te Zoerle-Parwijs.

* * *

In datzelfde kader kent de Vlaamse regering eveneens een subsidie van maximaal 599.000 euro toe aan de sociale huisvestingsmaatschappij 'cv Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting' te Sint-Pieters-Leeuw voor de uitvoering van het voorbeeldproject 'Sterrenveld' te Wezembeek-Oppem.  In dit project zal onder meer gebruik- gemaakt worden van zonneboilers voor sanitair warm water, photovoltasche zonnecellen voor opwekking van elektrici- teit, gescheiden rioleringen en lokale verwerking van het regenwater.