02/12/2002

Hieronder vindt u in kort bestek een overzicht van de overige dossiers die de Vlaamse Regering vrijdag 29 november 2002 goedgekeurd heeft.

Terug naar artikeloverzicht

Op voorstel van minister-president Patrick DEWAEL, van minister vice-president Steve STEVAERT, van Vlaams minister Vera DUA, van Vlaams minister Dirk VAN MECHELEN en van Vlaams minister Jaak GABRIELS :

Om het rationeel energiegebruik en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen te stimuleren, worden verschillende instrumenten voorzien. Zo kunnen ondernemingen met de Vlaamse regering een energiebeleidovereenkomst afsluiten. Hierin engageren zij zich om binnen een afgesproken termijn hun energie- efficintie te verbeteren. Een voorbeeld van deze energiebeleidsovereenkomsten zijn de zogenaamde benchmarkingconvenanten, waarin de bedrijven zich engageren om zo snel mogelijk tot de wereldtop inzake energie-efficintie te behoren. Zij moeten daarvoor in verschillende stappen energiebesparingsplannen uitvoeren. Na advies van de SERV en de MiNa-raad keurt de Vlaamse regering het ontwerp van benchmarkingconvenant definitief goed. Daarnaast beslist de Vlaamse regering de beheersovereenkomst met de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) aan te passen zodat VITO de opdrachten van het Verificatiebureau Benchmarking kan uitvoeren als referentieopdracht.

Op voorstel van minister-president Patrick DEWAEL en van Vlaams minister Paul VAN GREMBERGEN :

Na advies van de Raad van State keurt de Vlaamse regering definitief een uitvoeringsbesluit goed bij het decreet Basismobiliteit. Dat decreet betreffende de organisatie van het personenvervoer over de weg en de oprichting van de Mobiliteitsraad van Vlaanderen werd eind april vorig jaar bekrachtigd. Het nu goedgekeurde besluit legt vast aan welke normen het minimumaanbod aan geregeld vervoer moet voldoen en hoe de klachtenbehandeling verloopt indien dit aanbod niet is voorzien. Daarnaast wordt ook een minimumaanbod aan informatieverlening en halte- infrastructuur omschreven.

Op voorstel van minister vice-president Steve STEVAERT en van Vlaams minister Vera DUA :

De Vlaamse regering keurt de Schelde- en Maasverdragen goed. Met deze "Verdragen van Gent" gaan alle oeverstaten van Schelde en Maas eindelijk op weg naar een gezamenlijke aanpak van problemen zoals overstromingen, waterverontreiniging en droogte in beide stroomgebieden.