08/03/2002

Hieronder vindt u in kort bestek een overzicht der overige dossiers die de Vlaamse regering goedgekeurd heeft.

Terug naar artikeloverzicht

Op voorstel van minister vice-president Steve STEVAERT :

De Vlaamse regering stemt in met een ontwerp van Koninklijk Besluit dat 9 Europese richtlijnen betreffende de goedkeuring van motorvoertuigen en aanhangwagens (waaronder landbouw- en bosbouwtrekkers) omzet in Belgische wetgeving. Het gaat om maatregelen op het vlak van leefmilieu (luchtverontreiniging, geluidsoverlast), veiligheid (banden, brandstof, deuren en snelheidsbegrenzers) en voorschriften voor landbouw- en bosbouwtrekkers.

Op voorstel van Vlaams minister Vera DUA :

Na advies van de Raad van State keurt de Vlaamse regering opnieuw principieel een subsidiringsbesluit goed inzake afvalbeheer. Het besluit wil intercommunales en gemeenten financieel stimuleren om tot minder restafval te komen. Dit besluit is in juli vorig jaar al principieel goedgekeurd, nu werd het aangepast aan het advies van de Raad van State en worden er nog enkele wijzigingen toegevoegd. Daarom wordt het opnieuw voor advies aan de Raad van State voorgelegd.

Op voorstel van Vlaams minister Dirk VAN MECHELEN :

Na advies van de Raad van State keurt de Vlaamse regering definitief een aantal wijzigingen goed aan het besluit van 5 mei 2000 betreffende adviesverlening inzake n openbare onderzoeken over aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning en verkavelingsaanvragen. Dit gebeurt omwille van de recente decreetwijziging inzake zonevreemde woningen.