16/04/2007

Het UNIZO KMO voor KYOTO-charter

Terug naar artikeloverzicht

3.000 zelfstandige ondernemers verzamelden op vrijdag 13 en zaterdag 14 april in de Capitole Gent voor twee UNIZO-filmavonden 'An Inconvenient Truth' en de lancering van het 'UNIZO-klimaatproject KMO VOOR KYOTO' en het 'KMO VOOR KYOTO-charter'. 700 Oost-Vlaamse zelfstandige ondernemers en KMO-bedrijfsleiders ondertekenden dit charter.
 
Op vrijdag 13 april lanceerde UNIZO haar klimaatproject 'KMO VOOR KYOTO'.  De start van het klimaatproject waren twee filmavonden - een organisatie van UNIZO Oost-Vlaanderen -  rond de indrukwekkende en oscarwinnende documentaire 'An Inconvenient Truth' van de voormalige vice-president Al Gore. 3.000 Oost-Vlaamse ondernemers zakten op vrijdag 13 en zaterdag 14 april af naar de Gentse Capitole, een statement op zich.

Voor aanvang van de film lanceerde UNIZO haar 'KMO VOOR KYOTO-charter'. 700 Vlaamse zelfstandige ondernemers en KMO-bedrijfsleiders ondertekenden er na de filmvoorstelling het charter en engageerden zich om als bedrijfsleider een aantal concrete milieudoelstellingen te realiseren, waaronder 7,5 % minder energieverbruik in de onderneming en een CO2-uitstootdaling van het bedrijfswagenpark met 15 % tegen uiterlijk 2012.

Het allereerste 'KMO VOOR KYOTO-charter' werd voor de aanvang van de film symbolisch ondertekend door  Willy Van Driessche, zaakvoerder van Garage Willy nv en voorzitter van UNIZO regio Gent-Meetjesland,  Johan Rutgeerts, architect en voorzitter van UNIZO Oost-Vlaanderen, Jan Sap (directeur-generaal UNIZO) en Kris Peeters (Vlaamse Minister van Leefmilieu).

Bron : UNIZO