05/11/2003

Het milieu in Europa: de derde balans

Terug naar artikeloverzicht

Dit verslag is opgesteld door het Europees Milieuagentschap voor de ministerile conferentie in Kiev in mei 2003, als onderdeel van het beleidsproces 'Milieu voor Europa' onder auspicin van de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties (ECE). Het is het derde verslag in een serie waarvan de eerste twee verslagen in 1995 en 1998 werden gepubliceerd voor respectievelijk de conferenties in Sofi a en Aarhus.


Deze derde balans wijkt qua bereik af van eerdere verslagen, vanwege het feit dat ze een meer gentegreerde benadering hanteert voor zowel milieuzaken (bijvoorbeeld het combineren van binnenwateren en zeewateren, het evalueren van gezondheid en milieu) als de integratie van milieuvraagstukken in sectorbeleid. Hiermee volgt dit verslag beleidsontwikkelingen op deze gebieden. Het verslag heeft tevens betrekking op een groter geografi sch gebied en gaat voor het eerst in op Centraal-Azi en de gehele Russische Federatie (zie kader met betrekking tot de belangrijkste landengroepen). De samenstelling van dit verslag is ondersteund door de ECE-werkgroep milieu rapportering (WGEM).

Gedrukte exemplaren van de samenvatting zijn gratis verkrijgbaar bij het
Informatiecentrum van het Europees Milieuagentschap, Kongens Nytorv 6,
DK-1050 Kopenhagen K, e-mail (bij voorkeur) information.centre@eea.eu.int),
fax: +45 3336 7199, tel.: +45 3336 7100.
Het verslag en de samenvattingen zijn eveneens beschikbaar als pdf-documenten (lage resolutie) op de website van het Europees Milieuagentschap:
www.eea.eu.int.