19/11/2007

Het Fonds Duurzaam Afval- en Energiebeheer lanceert zijn tweede projectoproep

Terug naar artikeloverzicht

Het Fonds Duurzaam Afval- en Energiebeheer werd in 2006 opgericht door Indaver nv, Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw en het Actiecomit ter beveiliging van het Leefmilieu op de Linkeroever en in het Waasland (Abllo vzw) en wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Het Fonds wil duurzame en innovatieve projecten rond afval- en energiebeheer in het Vlaams Gewest ondersteunen. Dit jaar verleende het Fonds voor de eerste maal financile ondersteuning aan een brede waaier van initiatieven die rond deze belangrijke en actuele milieuthematiek werken.

Een tweede projectoproep wordt nu gelanceerd. Deze oproep richt zich op projecten die een aantoonbaar, blijvend milieurendement inzake energie- en/of afvalbeheer beogen. Voorkeur gaat daarenboven uit naar projecten die voldoen aan volgende criteria:
(a) vernieuwend zijn m.b.t. doelgroep en/of methodologie
(b) een sterk multiplicatoreffect hebben
(c) totstandkomen in een innovatief partnerschap.

Verenigingen met rechtspersoonlijkheid kunnen hun kandidatuur stellen tot 15 februari 2008. Initiatieven en organisaties met winstoogmerk worden uitgesloten. Beroeps- en sectorfederaties worden expliciet uitgenodigd, al dan niet in een innovatief samenwerkingsverband. Een overheid kan geen project indienen maar wel optreden als partner. Een project ontvangt max. 25.000 euro. Er is 125.000 euro beschikbaar voor deze oproep.

Het kandidaatsformulier kan u downloaden van de website van de Koning Boudewijnstichting www.kbs-frb.be of aanvragen bij haar contactcentrum (T 070-23 30 65).

Kandidaturen zijn welkom tot 15/02/2008.