17/11/2006

Hervorming groeipremie

Terug naar artikeloverzicht

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Fientje MOERMAN heeft de Vlaamse Regering, na advies van de Raad van State, de hervorming van de groeipremie definitief goedgekeurd. Met de hervorming stemt de Vlaamse Regering de groeipremie af op de ecologiesteunregeling. Een betere overeenstemming van de verschillende steuninstrumenten komt de transparantie en de rechtszekerheid van de investerende bedrijven ten goede.

Concreet wordt de groeipremie gericht op ondernemingen die effectief een investeringsrisico dragen. De slaagkans van de deelnemende ondernemingen verhoogt doordat een maximum steunplafond van 1 miljoen euro per dossier wordt ingevoerd en de recall (meerdere keren hetzelfde dossier indienen) verdwijnt.
Het nieuwe besluit sluit dubbel gebruik uit: KMO's die milieu- of energie-investeringen realiseren, worden verwezen naar de ecologiesteunregeling, die hogere steunbedragen toelaat.

De groeipremie is de steunmaatregel waarmee de Vlaamse overheid investeringssteun toekent aan KMO's via een callsysteem met wedstrijdformule. De nieuwe regeling treedt in werking op 1 januari 2007.

Bron : Persbericht van de Vlaamse Regering

___________________________

Extra info :