02/12/2004

Groenestroominstallaties erkend

Terug naar artikeloverzicht

In de maand november werden drie nieuwe groenestroominstallaties erkend, alle in de provincie West-Vlaanderen. Het betreft twee biogasmotoren waarin biogas, afkomstig uit de anarobe vergisting van afvalwater, wordt verstookt, en een restafvalverbrandingsinstallatie. Het opgestelde "groene" vermogen in Vlaanderen neemt hierdoor opnieuw met 3 MW toe.

  • De goedkeuring van de aanvraag tot toekenning van groenestroomcertificaten voor de productie-installatie IMOG, bestaande uit de restafvalverbrandingsinstallatie met een totaal vermogen voor de opwekking van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen van 2,5 MW, gelegen te Kortrijksesteenweg 264, 8530 Harelbeke.

  • De goedkeuring van de aanvraag tot toekenning van groenestroomcertificaten voor de productie-installatie Unifrost Biogas, bestaande uit de biogasmotor met een totaal vermogen van 291 kW, gelegen te Zwevezelestraat 142, 8851 Ardooie.

  • De goedkeuring van de aanvraag tot toekenning van groenestroomcertificaten voor de productie-installatie Alpro Biogas, bestaande uit de biogasmotor met een totaal vermogen van 220 kW, gelegen te Vlamingstraat 28, 8560 Wevelgem.

Bron : VREG