16/11/2011

Geef uw mening over het onderzoek naar de milieueffecten van de Oosterweelverbinding

Terug naar artikeloverzicht

U kan nu reageren op het plan-milieueffectenrapport voor de Oosterweelverbinding. Dit plan-milieueffectenrapport bevat een overzicht van de mogelijke milieueffecten die de Oosterweelverbinding kan hebben op de omgeving. U kan het kennisgevingsdossier met een lijst van voorlopige effecten nu inkijken en hierop reageren.

Om het project van de Oosterweelverbinding te kunnen realiseren, moet er een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) opgemaakt worden. Ter voorbereiding van dat uitvoeringsplan wordt er een plan-milieueffectrapport (plan-MER) opgemaakt waarin de effecten van de geplande ontwikkeling op het leefmilieu worden onderzocht.

Om dat plan-MER zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, worden de verschillende mogelijke milieueffecten voorgesteld in een kenningsgevingsdossier. Milieueffecten zijn onder meer effecten op het gebied van:

  • gezondheid en veiligheid van de mens
  • mobiliteit
  • bodem
  • water
  • lucht
  • fauna en flora
  • landschap en geluid.

Op basis van uw kennis van de omgeving kan u aangeven welke effecten op het milieu extra onderzocht moeten worden. Bovendien kan u voorstellen formuleren voor mogelijke alternatieven. Het huidige kennisgevingsdossier gaat uit van de vergelijking van het Oosterweeltracé (tunnelvariant) met het Mecanotracé.

U kan het dossier inkijken en hierop reageren van 16 november 2011 tot en met 16 december 2011.

U wordt van harte uitgenodigd om te reageren en opmerkingen te formuleren. Bij zijn beslissing over de aanpak van het plan-MER zal de dienst Milieueffectrapportagebeheer rekening houden met uw opmerkingen. Eind februari zullen de richtlijnen, die gebaseerd worden op de ingestuurde reacties, gepubliceerd worden.

U kan het kennisgevingsdossier downloaden via de website bamnv.be of inkijken bij de stad Antwerpen en bij de gemeenten Aartselaar, Beveren, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hemiksem, Hove, Kontich, Kruibeke, Lint, Mortsel, Niel, Schelle, Schoten, Wijnegem, Wommelgem en Zwijndrecht en bij de dienst Milieueffectrapportagebeheer in Brussel.

____________________

Extra info :

BAM: Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel