28/08/2003

Ford roept milieu- en cultuurbewuste Belgen op

Terug naar artikeloverzicht

Wilrijk, 15 september 2003 - De jarige autoconstructeur Ford Motor Company kondigt een nieuwe Belgische editie van de "Conservation Grants" aan. Met die prijzen beloont Ford interessante projecten rond het behoud van culturele en natuurlijke rijkdommen in Belgi. Ford verdeelt maar liefst 30,000 euro onder de winnaars. De 2003-editie staat niet enkel in het teken van Fords honderdste verjaardag, er wordt bovendien gekozen voor een volledig nieuwe digitale aanpak. Projecten kunnen dit keer namelijk via een speciale website (www.ford2003grants.be) ingediend worden, wat het initiatief erg toegankelijk maakt voor een breed publiek. Inschrijvingen lopen van 15 september tot 10 november 2003.

Ford roept iedereen die ijvert voor het behoud van het natuurlijk en cultureel erfgoed op om deel te nemen. Zowel individuen, verenigingen en scholen, als priv- en openbare instellingen kunnen meedoen. Zij kunnen projecten indienen in 4 categorien, die ruim kunnen worden genterpreteerd: natuurbehoud, bescherming van cultureel erfgoed, technologien voor milieubescherming en jeugdprojecten. Voorwaarde is wel dat die projecten al voor 75 procent voltooid zijn.

Al wie betrokken is bij de renovatie van monumenten, oude kunsten levendig houdt, een natuurgebied of dieren beschermt, of bijvoorbeeld een origineel recyclageproject heeft opgezet of een uitvinding heeft gedaan om energie te besparen, komt in aanmerking. Speciale aandacht gaat naar jongeren tot 18 jaar die projecten in de vermelde categorien indienen.

Elke deelnemer maakt kans om een deel van zijn project gefinancierd te zien. Het totaalbedrag van 30,000 euro wordt verdeeld onder de winnende projecten, met een maximum van 7,500 euro per project. Bij de beoordeling zal de jury rekening houden met vijf factoren: bruikbaarheid en praktische toepassing, toewijding, financile behoefte, originaliteit en aantrekkelijkheid. Verder wordt er ook gekeken naar het multiplicatoreffect, de draagwijdte en impact op de lokale samenleving en de betrokken partners.

Voor deelname kunnen kandidaten vanaf 15 september 2003 surfen naar www.ford2003grants.be. Dat is een nieuwe website waarop deelnemers hun projecten via een persoonlijke pagina kunnen indienen, motiveren en aanpassen. De inschrijvingen lopen van 15 september 2003 tot 10 november 2003. De prijsuitreiking is gepland voor midden februari 2004.

"Bij Ford zijn we erg trots om erkenning en ondersteuning te kunnen bieden aan individuen en groepen die gemotiveerd zijn om van de wereld een betere plaats te maken voor zichzelf en voor de generaties die nog volgen.", aldus Wilfried Baeken, Directeur Public & Governemental Affairs van Ford Motor Company Belgium NV. "Het initiatief kadert in onze filosofie van 'corporate citizenship', wat betekent dat Ford een verantwoordelijk lid wil zijn van de samenleving, op alle mogelijke gebieden."

In de geest van oprichter Heny Ford, werden de "Conservation Grants" voor het eerst in 1983 in Groot-Brittanni georganiseerd. Sindsdien is het initiatief uitgegroeid tot een van de grootste programma's in zijn soort ter wereld, waarbij al tienduizenden mensen in 60 landen betrokken werden. In Belgi en Luxemburg reikt Ford voor de 21ste keer de Grants uit.

Vanaf dit jaar zorgt Creative Communication voor de cordinatie van de wedstrijd in Belgi en Luxemburg.

Voor meer informatie omtrent deelname aan de Ford Conservation Awards 2003 kan men terecht op www.ford2003grants.be

Voor meer informatie over de Ford Conservation Awards
Inge De Clerck
Creative Communication
Tolstraat 16
B-2000 Antwerpen
Tel: 03/248 73 62
Fax: 03/248 86 16
info@creativecommunication.be