15/05/2009

Fonds Duurzaam Afval- en Energiebeheer bekroont voor de derde maal projecten die duurzaam afval- en energiebeheer in Vlaanderen stimuleren

Terug naar artikeloverzicht

Het Fonds Duurzaam Afval- en Energiebeheer heeft tot doel duurzame en innovatieve projecten rond afval- en energiebeheer te ondersteunen.

Het Fonds maakte zopas de laureaten van de derde projectoproep bekend. Zes projecten verspreid over Vlaanderen ontvangen in totaal 139.180 Euro: Groen Licht voor de Boekenbeurs en de Boekhandel (Boek.be), Energie uit Natuur en Landschap (Natuurpunt Beheer), Tegen de lamp (Rataplan), Naar een steunpunt voor de vergroening van de aankopen van lokale overheden (BBLV), Climate Transition Tool (Ecolife) en Transitiesteden en dorpen Vlaanderen (Aardewerk).

Met deze selectie biedt het Fonds nu reeds voor de derde maal financile ondersteuning aan een brede waaier aan initiatieven. De keuze van een onafhankelijke jury van deskundigen beantwoordt aan het oorspronkelijke opzet van het Fonds: het gaat om innovatieve projecten met een wezenlijk multiplicatoreffect en sterke partnerschappen, die zich richten naar diverse doelgroepen: het brede publiek van particulieren, consumenten en cultuurliefhebbers, maar ook lokale besturen,  kleinhandelaars, land- en tuinbouwers en terreinbeheerders.

Als bijlage vindt u een korte omschrijving van de zes ondersteunde projecten. Voor meer informatie kan u steeds terecht bij onderstaande contactpersoon.

Het Fonds Duurzaam Afval- en Energiebeheer is een samenwerking tussen Indaver nv, Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw en het Actiecomit ter beveiliging van het Leefmilieu op de Linkeroever en in het Waasland (Abllo vzw). Zij maken deel uit van het bestuurscomit dat de werkzaamheden van het Fonds cordineert in de schoot van de Koning Boudewijnstichting.

Indaver is een hoogtechnologisch bedrijf gespecialiseerd in integraal en duurzaam afvalbeheer voor bedrijven en openbare besturen. Indaver en Sleco, een joint venture van Indaver en Sita, willen in het kader van het Fonds in Vlaanderen projecten met het oog op een duurzaam afval- en energiebeheer ondersteunen. Het Actiecomit ter beveiliging van het Leefmilieu op de Linkeroever en in het Waasland (Abllo vzw) heeft als doel de belangen van natuur en milieu in het Waasland te behartigen in de breedst mogelijke betekenis. Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw is de pluralistische en onafhankelijke federatie van meer dan 140 landelijke tot lokale natuur- en milieuverenigingen in Vlaanderen.

Indaver, BBL Vlaanderen vzw en Abllo vzw betrekken de Koning Boudewijnstichting nauw bij de werking van het Fonds om voldoende te kunnen inspelen op de verwachtingen en noden zowel op lokaal niveau als op het niveau van Vlaanderen.

Contactpersoon: Sarah Reyn
reyn.s@kbs-frb.be
tel +32-2-549 61 56  

Bron : Koning Boudewijnstichting   

___________________

Extra info :