04/06/2007

Expo Groene Week: Recentste innovatieve milieutechnologie in het park

Terug naar artikeloverzicht

Tijdens de expo die in het kader van de Groene Week van 3 tot en met 15 juni in het Jubelpark te Brussel plaatsvindt, worden de schijnwerpers gericht op de meest geavanceerde milieuvriendelijke technologien. Terwijl de Europese Commissie van 12 tot en met 15 juni haar jaarlijkse Groene Week-conferentie en- tentoonstelling houdt, worden in het park technologische innovaties op het gebied van milieubescherming gepresenteerd. Het publiek kan de Expo bezoeken vanaf 3 juni, de dag waarop het Brussels Gewest het startschot geeft voor het jaarlijkse "Feest van het Milieu".

Volgens milieucommissaris Stavros Dimas is milieutechnologie "van essentieel belang in onze strijd tegen economische, maatschappelijke en milieuproblemen, zoals de klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit en niet-duurzame productie- en consumptiepatronen. De Expo in het kader van de Groene Week zal n van de grootste tentoonstellingen over milieuvriendelijke technologie in Brussel worden. Ze zal een aanjager zijn voor innovatie: voortrekkers op het gebied van technologie krijgen een kans om hun producten voor te stellen en het publiek een fascinerende inkijk te geven in de oplossingen van de toekomst."

Ondernemingen uit uiteenlopende industriesectoren worden in n tent samengebracht om een demonstratie te geven van de technologien die zij hebben ontwikkeld om de milieuproblemen aan te pakken. Exposanten uit de automobiel-, energie- en verpakkingssector tonen er de recentste ontwikkelingen op het gebied van hybride auto's, energie-efficiency en recyclingprocessen.

Een Formule 1 raceauto moet de bezoekers aansporen zelf iets voor het milieu te doen en liefdadigheidsorganisaties te sponsoren die zich inzetten voor de bescherming van het milieu. In de stand van het directoraat-generaal Milieu van de Europese Commissie, organisator van het Groene Week en de Expo, zal het Actieplan inzake milieutechnologien centraal staan.

In de marge van de tentoonstelling zullen evenementen en workshops plaatsvinden over, onder meer, het afvangen en opslaan van koolstof, een veelbelovende techniek om te voorkomen dat industrile kooldioxide-emissies in de atmosfeer terechtkomen en een demonstratie van het recyclen van kartonnen drankverpakkingen tot papier.

De Expo in het kader van de Groene Week wordt op zondag 3 juni om 10.30 u geopend door Pia Bucella, directeur in het directoraat-generaal Milieu van de Commissie. Openingstijden van de Expo: 3 juni (10.00 u-18.30 u), 4 t/m 8 juni (11.00 u-18.30 u) en 11 t/m 15 juni (9.30 u-18.30 u).

Meer informatie