13/03/2017

Europese joint call helpt de ontwikkeling van geothermie versnellen

Back to article overview

Samen de ontwikkeling van geothermie in Europa versnellen. Dat is het doel van het Europese samenwerkingsverband GEOTHERMICA. Er is ruim 30 miljoen budget voor innovatieve pilot- en demonstratieprojecten.

Ondernemers die werken aan geothermie-projecten kunnen voor 10 juli een globaal projectvoorstel indienen bij RVO.nl. Een van de vereisten is een samenwerkingsverband met een buitenlandse partner. Begin april worden de richtlijnen van de call gepubliceerd.

Doorbraken geothermie

GEOTHERMICA richt zich op projectvoostellen die op relatief korte termijn echt tot een doorbraak kunnen leiden. En ook de toepassing en implementatie van geothermie in Europa kunnen versnellen. Doel is uiteindelijk om geothermie goedkoper, efficiënter en breder toepasbaar te maken.

Breed draagvlak voor geothermie

GEOTHERMICA is een samenwerkingsverband van België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, IJsland, Italië, Nederland, Spanje, Zwitserland, Portugal, Roemenië, Slovenië, Turkije en de Europese Commissie (EC). De overheden steunen de joint call om met geothermie aan de slag te gaan. Het is ook de eerste keer dat er op het thema geothermie een gezamenlijke Europese call plaatsvindt.

Meer informatie?

 

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland