01/06/2018

Europees Project Zuivere Lucht succesvol gelanceerd

Terug naar artikeloverzicht
Een 70-tal geïnteresseerde bezoekers kwam naar het startevenement van het Europese Project Zuivere Lucht (ZULU) in Antwerpen. Binnen dit project ijvert de VMM samen met vier partners voor een betere luchtkwaliteit.
 
Meer en meer mensen willen weten hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit en hoe die verbeterd kan worden. Daarom slaat de VMM binnen het Europese Interreg 'Project ZULU' de handen in elkaar met partners uit Vlaanderen en Nederland. We rollen innovatieve luchtzuiverings-technieken uit en zoeken samen met bewoners naar lokale acties om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Op het startevenement maakten bewoners, beleidsmakers, experts, scholen en kinderdagverblijven kennis met de partners van het project en de problemen die we willen aanpakken. Daarnaast voerden we live-luchtkwaliteitsmetingen uit waarbij we aantoonden dat veel activiteit zorgt voor veel fijn stof.

Deelnemers ontdekten de gevolgen van de luchtkwaliteit en welke impact dit kan hebben op termijn. Dankzij onze internationale samenwerking kunnen we gemakkelijker oplossingen vinden voor de problemen rond luchtkwaliteit.

 

 

Lees meer over Project Zuivere Lucht

 

Bron: Vlaamse Milieumaatschappij, Vlaamse Overheid