31/05/2021

Eindrapport BBT-studie waterstoftankstations beschikbaar

waterstoftankstation
Terug naar artikeloverzicht

Het eindrapport van de BBT-studie voor waterstoftankstations is als pdf beschikbaar, samen met de bijhorende veiligheidsstudie uitgevoerd door M-tech en de Excel tool voor de berekening van de risicoafstanden.

Daarnaast is de BBT-studie ook beschikbaar in interactieve vorm via iBBT. Deze iBBT-toepassing biedt u de mogelijkheid om de inhoud van de BBT-studie gericht te raadplegen enerzijds via processen (zie luik procesbeschrijving) en anderzijds via technieken/maatregelen (zie luik beschikbare milieuvriendelijke- en veiligheidsborgende technieken).

De studie focust op de maatregelen die nodig zijn om een waterstoftankstation op een veilige en milieuvriendelijke manier te exploiteren.

De studiescope omvat vaste waterstoftankstations die:

  • waterstof aangeleverd krijgen vanuit lokale productie, vanuit een pijpleiding, of door aanlevering van gasvormig waterstof door tube-trailers of batterijvoertuigen (waarbij de inhoud van de trailer wordt gelost, of de trailer met inhoud blijft staan);
  • een compressor hebben voor het opvoeren van de druk tot 450 en 950 bar voor aflevering aan respectievelijk 350 en 700 bar;
  • gasvormig waterstof op 350 en 700 bar aan voertuigen kunnen afleveren.

Indien u meer informatie wenst over de BBT-studie waterstoftankstations kan u contact opnemen met Kristof Custers.