08/04/2021

Eerste dynamisch prijscontract voor gezinnen in de V-test®

lamp
Terug naar artikeloverzicht

Eerste dynamisch prijscontract voor gezinnen in de V-test® van de VREG wordt vandaag voor het eerst een dynamisch elektriciteitscontract voor gezinnen opgenomen.

Naast elektriciteitscontracten met vaste prijs en variabele prijs kan de V-test® vanaf januari ook contracten met dynamische energiecomponent tonen. In een dynamisch afname- of terugleveringscontract wordt de prijs doorgaans per uur bepaald op basis van de prijzen op de beurzen waarop de leveranciers energie kopen voor de dag nadien. Dit betekent dat de elektriciteitsafname of -injectie per uur wordt afgerekend aan de prijs van dat uur. Door het elektriciteitsverbruik van bepaalde toestellen en toepassingen zoveel mogelijk te laten samenvallen met de uren waarvoor lagere prijzen gelden, kunnen dergelijke contracten lonen voor de klant.

In februari werd voor het eerst een dynamisch elektriciteitscontract voor professionele klanten opgenomen in de V-test®, aangeboden door energieleverancier Yuso. Nu vult energieleverancier Engie het dynamisch contractaanbod voor bedrijven aan én zet ook het eerste dynamisch afname- en terugleveringscontract voor gezinnen in de markt. Naar verwachting zullen in de komende maanden nog andere leveranciers volgen. Voor dit contracttype hebt u een digitale meter nodig. Energiebeheerssystemen zullen het in de toekomst mogelijk maken om uw verbruik automatisch te sturen op basis van de actuele energieprijs.

Meer informatie vindt u in de V-Test®

 

 

Bron: © 2021 VREG