11/02/2021

Eerste dynamisch contract in V-Test®

zonnepanelen-windmolens
Terug naar artikeloverzicht

In het productaanbod van de V-Test® van de VREG wordt vandaag voor het eerst een dynamisch elektriciteitscontract opgenomen.

Naast elektriciteitscontracten met vaste prijs en variabele prijs kan de V-test® vanaf januari ook contracten met dynamische energiecomponent tonen. In een dynamisch afname- of terugleveringscontract wordt de prijs doorgaans per uur bepaald op basis van de prijzen op de beurzen waarop de leveranciers energie kopen voor de dag nadien. Dit betekent dat de elektriciteitsafname of -injectie per uur wordt afgerekend aan de prijs van dat uur. Door het elektriciteitsverbruik van bepaalde toestellen en toepassingen zoveel mogelijk te laten samenvallen met de uren waarvoor lagere prijzen gelden, kunnen dergelijke contracten lonen voor de klant.

Tot nog toe werden nog geen dynamische contracten aangeboden in de V-test®, maar dat is nu voor het eerst wel het geval. Energieleverancier Yuso bijt de spits af met een dynamisch afnamecontract én een dynamisch terugleveringscontract voor prosumenten. Beide contracten zijn enkel bedoeld voor professionele klanten. Naar verwachting zullen in de komende weken of maanden ook dynamische contracten voor gezinnen volgen. Verschillende leveranciers hebben namelijk aangekondigd in de loop van 2021 een dynamisch contractaanbod in de markt te zetten.

Voor dit contracttype hebt u een digitale meter nodig. Toepassingen aangesloten op de gebruikerspoort van de digitale meter zullen het in de toekomst mogelijk maken om uw verbruik automatisch te sturen op basis van de actuele energieprijs. Meer informatie vindt u in de V-Test®

 

 

Bron: © 2021 VREG