02/04/2004

Eerste afgestudeerde opleiding Milieucordinator via afstandsonderwijs

Terug naar artikeloverzicht

Een bedrijf dat bepaalde milieuhinderlijke activiteiten verricht is wettelijk verplicht een milieucordinator in dienst te hebben. Deze moet een aanvullende opleiding van 250 uur voor milieucordinator A en 150 uur voor milieucordinator B met vrucht beindigen. Een dergelijke opleiding wordt erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Aan de UGent wordt de opleiding sinds mei 2003 via afstandsonderwijs ingericht door het IVPV.

Vernieuwend aan deze opleiding tot Milieucordinator is precies de methodiek van afstandsleren. De cursisten kunnen vrij in de opleiding instappen gedurende het hele jaar; enkel contact- en examendata worden vastgelegd met een periodiciteit van 6 maand. Cursisten zijn niet verplicht de opleiding per cyclus af te leggen en krijgen hiervoor 3 jaar tijd. Zij bepalen zelf de tijdspanne waarover de vorming wordt gespreid en bijgevolg het tempo van de stofbeheersing. Per module kiezen zij een geschikte examenperiode.

Met de formule van afstandsonderwijs volgen de cursisten de opleiding op hun eigen ritme, aan hun eigen pc via cd's en Internet. De theorielessen zijn speciaal voor zelfstudie ontworpen, men bepaalt zelf waar en wanneer men studeert, waardoor tijdrovende verplaatsingen niet meer nodig zijn en de combinatie studeren - werken - gezin gemakkelijker wordt. Bovendien wordt een elektronisch leerplatform aangeboden via het internet: dit biedt talrijke mogelijkheden op het vlak van aanvullingen op de leerstof, interactieve oefeningen en telebegeleiding. Op afgesproken contactdata worden begeleide practica georganiseerd in de leslokalen en laboratoria van de universiteit.

Voor de genteresseerden wordt op 21 april 2004 een infoavond georganiseerd. Deze avond vindt plaats om 20.00u in de IVPV leszaal (1ste verdiep) van het Gebouw Magnel, Technologiepark 904, 9052 Zwijnaarde. Graag vooraf bevestigen bij Els Van Lierde op het nummer 09 264 55 82 of els@ivpv.UGent.be

Info
Marianne Martens
Instituut voor Permanente Vorming
Faculteiten Toegepaste Wetenschappen en Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen
Technologiepark 913
9052 Zwijnaarde
Tel. 09 264 55 81
Marianne.Martens@ivpv.UGent.be
www.ivpv.UGent.be/milieucoordinator

Prof. Greet Van Eetvelde
Wetenschappelijk cordinator
09 264 31 41

 

bron : website U.Gent