25/04/2019

Drie redenen waarom cofinanciering voor u interessant is

RuimteRecycleren
Terug naar artikeloverzicht

Een financiële stimulans bij de aanpak van een bodemsanering is vaak meer dan welkom. Misschien is cofinanciering wel interessant voor u?

  1. Geen probleembezitter meer.
    Bezit u een historisch verontreinigde bodem waarvoor een bodemsanering nodig is? Bevrijd u van het etiket ‘probleembezitter’ en pak de verontreiniging aan. Zowel particulieren, ondernemingen als openbare besturen kunnen bij de OVAM een financiële tussenkomst vragen via ‘cofinanciering’. U moet dan de huidige of voormalige eigenaar zijn van de verontreinigde grond, en de grond verworven hebben vóór 1 juni 2008 of na 31 maart 2019.
  2. Tot 50 procent terugbetaald
    Bij cofinanciering worden de saneringskosten tot 50 procent terugbetaald, met een maximum van 200.000 euro. Bij ondernemingen is de maximale terugbetaling 35 procent van de bodemsanering, met een maximum van 200.000 euro.
  3. Versoepelde regeling
    Sinds 1 april 2019 moet de cofinanciering niet meer aangevraagd worden vóór de start van de bodemsaneringswerken, maar kan dat nadat de werken zijn uitgevoerd. Op voorwaarde dat het om kosten gaat van saneringswerken die na 31 december 2015 zijn uitgevoerd en dat de facturen niet ouder zijn dan twee jaar. Voor de bodemsaneringswerken voor dezelfde bodemverontreiniging kunnen maximaal drie aanvragen tot cofinanciering ingediend worden.

Interesse?

Neem contact op met uw bodemsaneringsdeskundige. Die kan voor u nagaan of u aan alle voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor cofinanciering.

Neem zeker ook een kijkje op www.ovam.be/cofinanciering.

 

Bron: De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, Vlaamse Overheid