09/11/2007

Doe mee aan de Dikke-truiendag in 2008 en schrijf nu in !

Terug naar artikeloverzicht

De Dikke-truiendag is een jaarlijkse campagne van de Vlaamse overheid rond klimaatsverandering.

Wat houdt deze campagne in?

De Vlaamse overheid roept iedereen op om deel te nemen aan de Dikke-truiendag. Het doel van deze dag is om zoveel mogelijk de CO2-uitstoot te verlagen door bij de dagelijkse activiteiten thuis, op school n op kantoor minder energie te verbruiken.
Het gaat vooral om eenvoudige maatregelen die u kunt nemen zonder dat u aan comfort moet inboeten. Zo moet rationeel energieverbruik een structurele verankering krijgen thuis, op het werk en op school.

Wanneer vindt de campagne plaats?

Normaalgezien is Dikke-truiendag op 16 februari, maar in 2008 valt 16 februari op een zaterdag. Omdat dan de scholen, maar ook de meeste bedrijven en overheidinstellingen dicht zijn, wordt de Dikke-truiendag in 2008 georganiseerd op vrijdag 15 februari 2008.

16 februari 2005 was precies de dag waarop het Kyotoprotocol goedgekeurd werd. De bedoeling van dit protocol is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, te verminderen.

De Dikke-truiendag herinnert sindsdien iedereen aan de afspraken van dat belangrijke verdrag: ook in Vlaanderen moet de uitstoot van broeikasgassen verminderen.

Wie kan deelnemen en hoe?

Iedereen kan zijn steentje bijdragen. U kunt in 2008 zowel thuis, op school of op het werk deelnemen.

Als u wilt deelnemen aan de Dikke-truiendag, kunt u zich laten registeren op de campagnewebsite. U kiest daarbij in de linkse kolom de juiste categorie: thuis, op school of op het werk.

U vindt op de campagnewebsite ook een reeks acties die u kunnen gemeten worden. Kies enkele acties die voor u haalbaar zijn.

Wie is initiatiefnemer?

De Dikke-truiendag is een project van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid, in samenwerking met het VEA, Milieuzorg Op School, de Vlaamse provincies, de Vereniging van Steden en Gemeenten, UNIZO, VOKA, FEDIS en Horeca Vlaanderen.

 

Meer informatie: